Οπτικές ίνες σε 15000 σχολεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης - OlaDeka

Οπτικές ίνες σε 15000 σχολεία με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

«Στόχος μας είναι με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης να βάλουμε οπτική ίνα σε κάθε σχολείο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να δώσουμε τη δυνατότητα στα σχολεία να έχουν υψηλής ταχύτητας ίντερνετ προκειμένου να αξιοποιήσουν τον κόσμο του διαδικτύου για να βελτιωθεί το επίπεδο της εκπαίδευσης, να γίνει πιο διαδραστικό το μάθημα. Είναι ένα τεράστιο έργο που αφορά περίπου 15.000 σχολεία», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θεόδωρος Λιβάνιος, στο πλαίσιο του συνεδρίου CyberGreece 2022.
Μιλώντας για το πρόγραμμα Ultra Fast Broadband, 500 εκατομμυρίων ευρώ, που επιδοτεί τη ζήτηση σε μη εμπορικά ενδιαφέρουσες περιοχές, σημείωσε πως «είναι θετικό ότι και οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών προχωρούν σε μεγάλες επενδύσεις στις υπερυψηλές ταχύτητες που έχουν πολύ σύντομο χρονικό ορίζοντα στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια». «Στην σταθερή επικοινωνία είμαστε πίσω, πρέπει να σκάψουμε τη χώρα να περάσουμε οπτικές ίνες, να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη, σε κάθε σπίτι, επιχείρηση που θέλει να αποκτήσει προσβάσιμο και γρήγορο ίντερνετ», πρόσθεσε ο κ. Λιβάνιος διευκρινίζοντας: «Θα διευκολύνουμε την υλοποίηση επενδύσεων των οπτικών ινών, θα δώσουμε κίνητρο και σε επιχειρήσεις και σε ιδιώτες».
«Μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις επιλέγουν την Ελλάδα για τις επενδύσεις τους, όπως Microsoft, Amazon, Google, ερευνητικό κέντρο της Pfizer, Deloitte, γιατί η Ελλάδα προσφέρει ένα περιβάλλον σταθερότητας, μικρότερους φορολογικούς συντελεστές και κυρίως προοπτικές ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίες επιλογές, αλλά αποτέλεσμα κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε.
Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «οι τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών εξελίσσονται πολύ γρήγορα, δεν έχουμε ούτε περιθώριο για καθυστερήσεις ούτε περιθώριο για εφησυχασμό, έχουμε τις δυνατότητες, μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα, να δημιουργήσουμε εφαρμογές εφάμιλλες, αν όχι καλύτερες, άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως συνέβη με το πρόγραμμα εμβολιασμού» και επανέλαβε πως «το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε ως χώρα να αξιοποιήσουμε».
«Στον τομέα των δημόσιων υπηρεσιών εξελισσόμαστε καθημερινά, το κομμάτι των υποδομών προχωράει και το κομμάτι των δεξιοτήτων όπου γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια εκπαίδευσης εισαγωγής των δημόσιων υπαλλήλων στις νέες τεχνολογίες, ενώ υπάρχουν και προγράμματα για up skilling και reskilling ανέργων ή ανθρώπων που θέλουν να βελτιωθούν», υπογράμμισε ο κ. Λιβάνιος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria