Νέες χιλιάδες προσλήψεις με απολυτήριο λυκείου σε ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Πυροσβεστική - OlaDeka

Νέες χιλιάδες προσλήψεις με απολυτήριο λυκείου σε ΕΛΑΣ, Λιμενικό και Πυροσβεστική

Εκτός ΑΣΕΠ θα γίνουν προσλήψεις αποφοίτων λυκείου ή ΙΕΚ σε σε πυροσβεστική, λιμενικό, στρατό και ελληνική αστυνομία

Με νέες προσλήψεις πρόκειται να στελεχωθούν τα σώματα ασφαλείας το επόμενο έτος. Οι προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας θα υλοποιηθούν, όπως παραδοσιακά συμβαίνει μέχρι σήμερα, με προκηρύξεις που θα εκδοθούν από τους αρμόδιους φορείς ή υπουργεία, εκτός δηλαδή των διαδικασιών ΑΣΕΠ. Παράλληλα, αναμένεται και προκήρυξη για τη δημοτική Αστυνομία, που όμως θα εκδοθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Έτσι, μετά την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΑΣΕΠ για όλο το δημόσιο που μέσω του οποίου θα καλυφθούν χιλιάδες μόνιμες θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και φορείς προωθείται αλλαγή και στο τρόπο που θα προσλαμβάνονται σε

α) Πυροσβεστική
β) Ελληνική Αστυνομία
γ) Λιμενικό
δ) Στρατό

Η αλλαγή αυτή αφορά κυρίως όσους έχουν μόνο απολυτήριο Λυκείου ή ΙΕΚ

Η προκήρυξη θα βγαίνει ανά Σώμα ή Όπλο και οι αιτήσεις θα γίνονται στο φορέα που βγάζει την προκήρυξη

1) Έκδοση προκήρυξης ανά φορέα, Σώμα ή Όπλο

2) Υποβολή αιτήσεων στις υπηρεσίες του φορέα που εκδίδει την προκήρυξη

ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσίασε το “Πρόγραμμα Προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2023”.

Οι περισσότερες θέσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προορίζονται, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, “για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ”.

Μιλάμε για 4.881 προσλήψεις που προβλέπει ο προγραμματισμός του 2023 για τα Σώματα Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει πως οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται «για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17.942 νέες μόνιμες προσλήψεις που έχουν εγκριθεί για το 2023, οι 4.881 αφορούν προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εύκολα μπορούμε άρα να συμπεράνουμε ότι οι προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας θα κινηθούν γύρω από τον αριθμό αυτό.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria