Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Μελά οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο) - OlaDeka

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Μελά οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα (φωτο)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Κοινότητα Μελά οι εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Παύλου Μελά. Συγκινητική ήταν η Ομιλία της Εκπαιδευτικού και μέλους του Συλλόγου «Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» Σόνιας Ευθυμιάδου και το Μοιρολόι προς τον Παύλο Μελά από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Βασίλειος Δόικος».«Με ευλάβεια τιμούμε σήμερα την μνήμη του Παύλου Μελά και όλων των Ηρώων που έδωσαν την ζωή τους στον Μακεδονικό Αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας!

Χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να την μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμο Καστοριάς στις εκδηλώσεις.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, Γιάννη Σαλβαρίνα, επισκέφθηκαν την έκθεση τοπικών προϊόντων με γευσιγνωσία και πλούσια εδέσματα των Συλλόγων: Φιλοπροοδευτικός “Παύλος Μελάς” και Γυναικών Κορεστείων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria