Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα και παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια - OlaDeka

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα και παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Κόμβος καινοτομίας και δημιουργίας η Δυτική Μακεδονία-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα και παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων στην Περιφέρεια.

«Η Δυτική Μακεδονία οφείλει να προσανατολιστεί στις νέες εξελίξεις, όπως αυτές καθορίζονται τόσο από την εσωτερική, όσο και από τη διεθνή αγορά και αυτές είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την καινοτομία. Καινοτομία είναι το προϊόν της εφαρμοσμένης έρευνας, η οποία θα πρέπει να είναι στοχευμένη. Καινοτομία παντού σε όλα τα επίπεδα στην Δυτική Μακεδονία», με αυτά τα λόγια άρχισε  την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης,  στην Ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος  Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας.

 Στο επίκεντρο της πρώτης Ημερίδας-προσυνεδρίασης για την εβδομάδας καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου, βρέθηκαν οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι  ευκαιρίες ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και  τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα ώστε η Περιφέρεια να γίνει  κόμβος για την προώθηση της καινοτομίας στην  επιχειρηματικότητα, τη μεταφορά τεχνολογικών λύσεων για την παραγωγή προϊόντων – υπηρεσιών, σε στοχευμένους τομείς και κλάδους.

 Παράλληλα στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής  είναι να ενσωματωθεί η καινοτομία σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους στο νέο παραγωγικό μοντέλο, όπως ο ενεργειακός τομέας, η μεταποίηση, το εμπόριο, η γεωργία, η κτηνοτροφία,  ο τουρισμός  και η  εκπαίδευση.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για μια σύγχρονη οικονομία, σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με αόριστες προσεγγίσεις. Αν θέλουμε να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην Περιφέρειά μας, επιβάλετε μέσω της καινοτομίας  να κάνουμε περισσότερο ανταγωνιστικά τα προϊόντα μας.  Ανταγωνιστικά στους τομείς  της  παραγωγής, της υγείας, της παιδείας και  του πολιτισμού», υπογράμμισε  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος  Κασαπίδης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria