Μάτι: Μετ’ εμποδίων η έναρξη της δίκης - Σκηνές ντροπής στην αίθουσα - OlaDeka

Μάτι: Μετ’ εμποδίων η έναρξη της δίκης – Σκηνές ντροπής στην αίθουσα

“Πατείς με πατώ σε” στη δικαστική αίθουσα όπου ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Συνήγοροι παρακολούθησαν τη διαδικασία από τα παράθυρα και άλλοι στριμώχτηκαν σε κάθε γωνιά. Έντονες αντιδράσεις.

Σκηνές που δεν θα πρέπει να επιτραπούν στο μέλλον, καθώς τραυματίζουν το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδραματίστηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ξεκίνησε η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι.

Η εικόνα που καταγράφηκε, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, αφού οι περισσότεροι παράγοντες της δίκης δεν μπορούσαν να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα λόγω έλλειψης χώρου. Συνήγοροι βρέθηκαν να παρακολουθούν τη διαδικασία από τα παράθυρα, στεκόμενοι στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου, καθώς το δικαστήριο βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ δεκάδες άλλοι που μπόρεσαν να μπουν μέσα, βρέθηκαν όρθιοι και στριμωγμένοι σε κάθε γωνιά της αίθουσας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, συγγενείς των θυμάτων και μάρτυρες, που από νωρίς το πρωί είχαν αναρτήσει πανό στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων όπου αναγραφόταν «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί, ζητούν δικαίωση», δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους.

Πολύ φώναξαν «ντροπή» ενώ στις μεταξύ τους συζητήσεις, επέρριψαν ευθύνες στους αρμοδίους που δεν χειρίστηκαν καλύτερα την κατάσταση.

Η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι
Η δίκη για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι  EUROKINISSI

Μάλιστα, οι δυσκολίες είναι τόσο μεγάλες που και η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, με την έναρξη της διαδικασίας, διευκρίνησε πως η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί μόνο στη δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Όπως εξήγησε, στη συνέχεια η δίκη θα διακόψει για άλλη μέρα, προκειμένου να βρεθεί μια μεγαλύτερη δικαστική αίθουσα, ενώ ανά συνεδρίαση αναμένεται να καλούνται περίπου 40 ή 50 συγγενείς των θυμάτων, έτσι ώστε να επιτευχθεί η παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από την πλευρά τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι συνήγοροι -που έκαναν επίκληση της αρχής της δημοσιότητας της δίκης η οποία καταπατάται από τις υπάρχουσες συνθήκες- φαίνεται πως εμμένουν στο αίτημά τους η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου. Εκτός από το ότι είναι η μεγαλύτερη αίθουσα της πρωτεύουσας, θα μπορέσει να καλύψει όλες τις ανάγκες της παρούσας δίκης, αφού μεταξύ άλλων, αναμένεται να προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από τον Ιούλιο του 2018.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria