Κολωνός: Αυτός είναι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια - OlaDeka

Κολωνός: Αυτός είναι ο 53χρονος Ηλίας Μίχος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια

Κολωνός: Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας του 53χρονου παιδοβιαστή Ηλία Μίχου και του βιαστή Γιάννη Σοφιανίδη.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 53χρονου επιχειρηματία από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ.

Αυτός είναι ο 53χρονος που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη στον Κολωνό

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον:

1. ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορουμένου, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος απροσδιορίστου εισέτι αριθμού ανηλίκων παθόντων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τον ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 14:00 ώρα της 10-4-2023, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τον Γιάννη Σοφιανίδη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

Πρόκειται για τον:

1. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

Φρίκη από τη δράση του 53χρονου

Σε βάρος του 53χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, ενώ σήμερα τού ασκήθηκε και συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή.

Ο εφιάλτης της 12χρονης φαίνεται ότι ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο. Ο 53χρονος είχε γνωρίσει το κορίτσι μέσω της μητέρας του που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα του. Μάλιστα και η ίδια η 12χρονη τους μήνες που δεν είχε σχολείο βοηθούσε στο μαγαζί.

Ο 53χρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να άρχισε να βιάζει τη 12χρονη μέσα στο κατάστημα του απειλώντας την με όπλο. Μάλιστα την φωτογράφιζε, ενώ φέρεται να βιντεοσκοπούσε και τις αρρωστημένες πράξεις του. Στη συνέχεια κοινοποιούσε το εν λόγω υλικό με την ανήλικη, στο διαδίκτυο, σε σκοτεινά chat rooms όπου διατηρούν προφίλ παιδόφιλοι με σκοπό να ανιχνεύουν θύματα.

Το κουβάρι τον αποκαλύψεων ξεκίνησε να ξετυλίγεται τον Αύγουστο όταν η θεία του παιδιού αντιλήφθηκε περίεργες συμπεριφορές, πήρε το κινητό της 12χρονης και ανακάλυψε τη φρίκη. Ενημέρωσε τη μητέρα της η οποία και κατήγγειλε αμέσως τα όσα είχαν συμβεί στην ΕΛΑΣ, ενώ μετέφεραν και το παιδί στην Αθήνα για να καταθέσει στην αστυνομία.

Η 12χρονη η οποία βίωνε επί μήνες τη φρίκη και την οποία ο συλληφθείς 53χρονος απειλούσε ακόμη και με όπλο για να μην μιλήσει, είπε στους αστυνομικούς ότι έχει βιαστεί τουλάχιστον από 10 διαφορετικά πρόσωπα.

Η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 53χρονου, προϊόν έρευνας ενός μήνα, περιλαμβάνει ανατριχιαστικά στοιχεία, ενώ τώρα η έρευνα στρέφεται στο αν υπάρχουν και άλλα θύματα, αν και άλλα παιδιά έχουν βιώσει τη φρίκη στα χέρια του 53χρονου (εξού και δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία του), αν είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος παιδόφιλων-παιδεραστών και φυσικά να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και των άλλων βιαστών της 12χρονης. Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria