Καστοριανός πρωταγωνιστεί σε νέα σειρά της ΕΡΤ - OlaDeka

Καστοριανός πρωταγωνιστεί σε νέα σειρά της ΕΡΤ

Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Τσότσος στον ρόλο του Πίπη

Κάθε Σάββατο στις 09:00 στην ΕΡΤ 2

Μια παιδική εκπομπή βασισμένη στην σειρά έργων «Λάχανα και Χάχανα» του δημιουργού Τάσου Ιωαννίδη. Οι αγαπημένοι χαρακτήρες της Λαχανοχαχανοχώρας, πρωταγωνιστούν σε μία εκπομπή με κινούμενα σχέδια ελληνικής παραγωγής για παιδιά 4-7 ετών.

Γεμάτη δημιουργική φαντασία, τραγούδι, μουσική, χορό, παραμύθια αλλά και κουίζ γνώσεων, η εκπομπή προάγει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη. Οι σύγχρονες τεχνικές animation και βίντεο, υπηρετούν την φαντασία του δημιουργού Τάσου Ιωαννίδη, αναδεικνύοντας ευφάνταστα περιβάλλοντα και μαγικούς κόσμους, αλλά ζωντανεύοντας και τις δημιουργίες των ίδιων των παιδιών που δανείζουν την δική τους φαντασία στην εικονοποίηση των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα».

Ο Τάσος Ιωαννίδης, δημιουργός των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα», μαζί με τους αγαπημένους χαρακτήρες της Λαχανοχαχανοχώρας, τον Ατσίδα, τη Χαχανένια και τον Πίπη τον Μαθητευόμενο Νεράιδο, συναντούν τα παιδιά στα μονοπάτια της ψυχαγωγίας και της μάθησης μέσα από εναλλασσόμενες θεματικές ενότητες, γεμάτες χιούμορ, φαντασία, αλλά και γνώση.
Ο μικρός Ατσίδας, 6 ετών, μαζί με την αδελφή του, τη Χαχανένια, 9 ετών, (χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων), είναι Βιντεοϊστιολόγοι, (Vloggers). Έχουν μετατρέψει το σαλονάκι του σπιτιού τους σε στούντιο και παρουσιάζουν τη διαδικτυακή τους εκπομπή «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα!».
Ο Ατσίδας –όνομα και πράμα– είχε τη φαεινή ιδέα να καλέσουν τον Κύριο Τάσο στη Λαχανοχαχανοχώρα για να παρουσιάσει τα τραγούδια του μέσα από την εκπομπή τους. Έπεισε μάλιστα τον Πίπη, που έχει μαγικές ικανότητες, να μετατρέψει τον Κύριο Τάσο σε καρτούν, τηλεμεταφέροντάς τον στη Λαχανοχαχανοχώρα.
Έτσι ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι, στον κόσμο της χαράς και της γνώσης, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Κύριες ενότητες της εκπομπής
– Τραγουδώ και Μαθαίνω με τον Κύριο Τάσο: Με τραγούδια από τη σειρά «Λάχανα και Χάχανα».
– Χαχανοκουίζ: Παιχνίδι γνώσεων πολλαπλών επιλογών, με τον Πίπη τον Μαθητευόμενο Νεράιδο.
– Dance Καραόκε: Τα παιδιά χαχανοχορεύουν με τη Ναταλία.
– Ο Καλός μου Εαυτός: Προτάσεις Ευ Ζειν, από τον Πίπη τον Μαθητευόμενο Νεράιδο.

Εναλλασσόμενες Ενότητες
– Κούκου Άκου Κούκου Κοίτα: Θέματα γενικού ενδιαφέροντος για παιδιά.
– Παράθυρο στην Ομογένεια: Ολιγόλεπτα βίντεο από παιδιά της ελληνικής διασποράς που προβάλλουν τον δικό τους κόσμο – την καθημερινότητα, αλλά και γενικότερα, τη ζωή και το περιβάλλον τους.
– Παραμύθι Μύθι – Μύθι: Ο Κύριος Τάσος διαβάζει ένα παραμύθι που ζωντανεύει στην οθόνη με κινούμενα σχέδια.

Η εκπομπή σκοπεύει στην ποιοτική ψυχαγωγία παιδιών 4-7 ετών, προσεγγίζοντας θέματα που τροφοδοτούνται με παιδαγωγικό υλικό (σχετικά με τη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, τη Μυθολογία, το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, Γενικές γνώσεις, αλλά και το ΕΥ ΖΗΝ – τα συναισθήματα, την αυτογνωσία, τη συμπεριφορά, την αυτοπεποίθηση, την ενσυναίσθηση, τη δημιουργικότητα, την υγιεινή διατροφή, το περιβάλλον κ.ά.), με πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο, αξιοποιώντας ως όχημα τη μουσική και τις άλλες τέχνες.

Σενάριο/Μουσική/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία/Animation Director: Κλείτος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία Χαχανοκουίζ: Παναγιώτης Κουντουράς
Ψηφιακά Σκηνικά/Animation Director Τραγουδιών: Δημήτρης Βιτάλης
Γραφιστικά/Animations: Cinefx
Εικονογράφηση/Character Design: Βανέσσα Ιωάννου
Animators: Δημήτρης Προύσαλης, Χρύσα Κακαβίκου
Διευθυντής Φωτογραφίας: Νίκος Παπαγγελής
Μοντέρ: Πάνος Πολύζος
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Make up/Hair: Άρτεμις Ιωαννίδου
Ενορχήστρωση: Κώστας Γανωσέλης/Σταύρος Καρτάκης
Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου

Παρουσιαστές
ΧΑΧΑΝΕΝΙΑ (φωνή): Ειρήνη Ασπιώτη
ΑΤΣΙΔΑΣ (φωνή): Λυδία Σγουράκη
ΠΙΠΗΣ: Γιάννης Τσότσος
ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΣΟΣ (φωνή): Τάσος Ιωαννίδης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Ναταλία Μαρτίνη

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria