Η παρανόηση με το «καλάθι του νοικοκυριού» - Δεν θα πέσουν οι τιμές - OlaDeka

Η παρανόηση με το «καλάθι του νοικοκυριού» – Δεν θα πέσουν οι τιμές

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως οι τιμές των προϊόντων που θα περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραμείνουν σταθερές ή και θα μειωθούν. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.

Στις 2 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα το «καλάθι του νοικοκυριού» με τα 50 προϊόντα στα οποία θα υπάρξει «ειδική πολιτική». Η σύνθεση του «καλαθιού» θα ισχύει για επτά ημέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη.

Στις τελευταίες παρεμβάσεις που αναμένονταν πριν από τις ανακοινώσεις, τα όσπρια και το αλεύρι αναμένεται να βρουν θέση στο «καλάθι» αντικαθιστώντας αναψυκτικά και εμφιαλωμένο νερό, που κρίθηκε πως δεν αποτελούν προϊόντα που καλύπτουν βασικές ανάγκες των νοικοκυριών.

Η βασική παρανόηση για τις τιμές

Βασική παρανόηση των καταναλωτών σχετικά με το καλάθι είναι το τι θα σημάνει για τις τιμές των προϊόντων που θα περιληφθούν. Όπως έχουν εξηγήσει σε ανύποπτο χρόνο κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η τιμή 50 προϊόντων δεν αναμένεται να μειωθεί.
Αντίθετα μπορεί να ακολουθήσει την πορεία που καθορίζει ο υψηλότατος πληθωρισμός και η τιμή τους να αυξηθεί. Αυτό που εγγυάται το «καλάθι του νοικοκυριού» είναι αύξηση της τιμής μικρότερη από τον πληθωρισμό ώστε να τα καθιστά περισσότερο προσβάσιμα στις πιο ευάλωτες κατηγορίες καταναλωτών από τα υπόλοιπα προϊόντα που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

«Θα δοθεί η μάχη οι αυξήσεις σε αυτά τα 50 προϊόντα να είναι μικρές ή και μηδενικές. Θα θωρακιστεί και νομοθετικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

«Η επιτυχία ή αποτυχία του δεν μπορεί να κρυφτεί»

«Θα έχει πολύ μεγάλο αποτέλεσμα, είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Η επιτυχία του ή η αποτυχία του δεν μπορεί να κρυφτεί, θα κριθεί στο ράφι» συμπλήρωσε.

Η τροπολογία αναμένεται, σημείωσε, να ψηφιστεί την τρέχουσα εβδομάδα και εφόσον εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει το καλάθι στα σουπερμάρκετ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria