Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Καμία συμμετοχή - νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια - OlaDeka

Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς: Καμία συμμετοχή – νομιμοποίηση στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ειδικότερα συνεχίζουν την μοναχική τους πορεία σε αντιδημοκρατικά μονοπάτια, ενώ η στάση τους βρίθει ανηθικότητας και υποκρισίας. Έχοντας χάσει κάθε έρεισμα στην εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές – γονείς – εκπαιδευτικοί) συνεχίζουν την πολιτική αποσάθρωσης του δημόσιου σχολείου και την ολομέτωπη επίθεσή τους στα συνδικάτα. Μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία του 2022 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (η αποχή άγγιξε το 90% στο ΠΥΣΔΕ Καστοριάς), το Υπουργείο Παιδείας επανέρχεται και ορίζει ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ, Α ΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ) το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Είναι φανερό πλέον ότι η εμμονή της κυβέρνησης στις ηλεκτρονικές του 2020 δεν αφορούσε στην πανδημία, αλλά ήταν ενταγμένη σε ένα γενικότερο σχέδιο για την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών και τη διάλυση των συνδικάτων.

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκλογές ελέγχονται πλήρως από το κράτος. Μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εκλογές απόλυτης νοθείας μιας και δεν διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, για νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων. Στις μέρες μας, που αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνται δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα αλλά και κάθε κοινωνική δραστηριότητα, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι παρέχονται στοιχειώδεις εγγυήσεις διαφάνειας και δημοκρατίας, όταν σε μια ηλεκτρονική εκλογική παρωδία μπορεί η Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα έλεγχο να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο τους όρους διεξαγωγής της και τα πρόσωπα των εφορευτικών επιτροπών, ενώ ο ψηφοφόρος μέχρι 5 φορές την ψήφο του στη διάρκεια της ημέρας των εκλογών.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς δεν συναινεί στην χειραγώγηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την προσπάθεια διάλυσης των συνδικάτων για αυτό και δηλώνει ότι θα απέχει από την διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και λαμβάνει τα παρακάτω οργανωτικά μέτρα:

α) Δεν ορίζουμε κανένα μέλος του σωματείου ως μέλος της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από την υπ’ αρίθμ. Φ.350/99/124100/E3/10-10-2022 Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

β) Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχτεί κανείς τον ορισμό του από τη Διοίκηση ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (Σάββατο 5/11).

γ) Δεν συμμετέχουμε σε καμία διαδικασία των ηλεκτρονικών εκλογών.

δ) Καλούμε τις/τους συναδέλφους, που υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για το ΠΥΣΔΕ Καστοριάς, το ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Μακεδονίας και το ΚΥΣΔΕ να υποβάλουν αίτηση απόσυρσης της υποψηφιότητάς τους στην υπηρεσία όπου υπέβαλαν την υποψηφιότητά τους.

ε) Καλούμε τις/τους συναδέλφους να απέχουν καθολικά από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Απαιτούμε οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria