Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας» - OlaDeka

Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Αστυνομίας»

Πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας

Με αφορμή την εορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Υπηρεσίες και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία  και δράσεις συγκέντρωσης διάφορων ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς 

Σήμερα Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, εορτάστηκε με λαμπρότητα, η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλου, ενώ στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων & Κοζάνης κ. Παύλος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης κα. Αικατερίνη Δαδαμόγια, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης κα. Ευφημία Τσιράκογλου, η Κοσμήτωρ Σχολής Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθηγήτρια κα. Ανδρονίκη Καταραχιά, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Χρήστος Ζευκλής, o Διοικητής 9ης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος κ. Ελευθέριος Πινάκης, ο Αναπληρωτής Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας, Πύραρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυροματίδης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων της Αστυνομίας και των συλλόγων αποστράτων Κοζάνης και Εορδαίας, εκπρόσωποι των φορέων, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού χώρου, της κοινωνικοπολιτικής ζωής της τοπικής κοινωνίας, καθώς και πολίτες της περιοχής. 

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, στις οποίες παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με αφορμή τον εορτασμό του Προστάτη του Σώματος και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε ενεργά στην πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2022 για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, προσφέρθηκαν προχθές και χθες (18 και 19-10-2022), σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και φορείς, ως συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς και του έργου τους, είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, προϊόντα υγιεινής και καθαρισμού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria