Δωρεά $50.000 του Συλλόγου Άργος Ορεστικού στην “Φροντίδα” - OlaDeka

Δωρεά $50.000 του Συλλόγου Άργος Ορεστικού στην “Φροντίδα”

Για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κοινοτικού κήπου για τους ηλικιωμένους που συμμετέχουν στις Ομάδες Κοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού.

Ο Σύλλογος Άργος Ορεστικού και Περιχώρων (Ορεστιάς), πρόσφερε το γενναιόδωρο ποσό των $50.000 στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ. Η σημαντική συνεισφορά έγινε στο πλαίσιο της πρόσφατης εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων από τη ΦΡΟΝΤΙΔΑ, και η οποία απέφερε πάνω από $82.000 για το σχεδιασμό και την κατασκευή ενός κοινοτικού κήπου για τους ηλικιωμένους που συμμετέχουν στις Ομάδες Κοινωνικής Υποστήριξης του Οργανισμού.

Ο κήπος θα χτιστεί δίπλα από το Κοινοτικό Κέντρο της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ, όπου οι ηλικιωμένοι συγκεντρώνονται κάθε εβδομάδα για να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν στιγμές χαράς, ως μέρος των Ομάδων Κοινωνικής Υποστήριξης.

Αυτός ο ξεχωριστός κήπος θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί από κοινού με τη συμμετοχή ηλικιωμένων και των μελών του Συλλόγου Άργος Ορεστικού και Περιχώρων (Ορεστιάς). Ο κήπος θα έχει υπερυψωμένα παρτέρια, ώστε οι ηλικιωμένοι να μπορούν να φυτεύουν και να φροντίζουν τα λουλούδια του κήπου καθώς και για να διευκολύνετε η καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών. Θα υπάρχει επίσης ένας εξωτερικός πλακόστρωτος χώρος για δραστηριότητες.

Ο κ. Δημήτρης Μέγας, Γραμματέας, μιλώντας εκ μέρους του Συλλόγου, εξέφρασε με ενθουσιασμό τους λόγους για τους οποίους ο Σύλλογος δώρισε τα χρήματα στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ, αποτίοντας φόρο τιμής στο σπουδαίο έργο του Οργανισμού: «Οι φίλοι μου και εγώ συμμετέχουμε στην Ομάδα Κοινωνικής Υποστήριξης στο Mulgrave εδώ και αρκετό καιρό, και έχω δει την αφοσίωση και την προσήλωση του προσωπικού και απολαμβάνω το εξαιρετικό περιβάλλον του Κοινοτικού Κέντρου που μας φιλοξενεί κάθε εβδομάδα. Όταν μάθαμε για τα σχέδια της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για έναν κοινοτικό κήπο, ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι καθώς ήταν μία ευκαιρία να συνεισφέρουμε στον Οργανισμό».

Ο κ. Λεωνίδας Ουζούνης, Πρόεδρος του Συλλόγου, μίλησε για την ιστορία του Συλλόγου Άργους Ορεστικού και Περιχώρων (Ορεστιάς) και την ικανότητα του Συλλόγου να υποστηρίξει με ουσιαστικό τρόπο στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ.

Η Φαίη Σπιτέρι (Τσολάκη) ΟΑΜ, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και η Πένυ Hobson Αθανασοπούλου, Εκτελεστική Γενική Διευθύντρια Κοινοτικών Υπηρεσιών, φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στα γραφεία του Συλλόγου, όπου και έλαβαν την επιταγή των $50.000.

Εκ μέρους της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ η κα Σπιτέρι (Τσολάκη) εξέφρασε την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη για τη συνεισφορά του Συλλόγου: «Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι ευγνώμων που λαμβάνει μια τόσο γενναιόδωρη δωρεά από τον Σύλλογο Άργους Ορεστικού και Περιχώρων. Αυτά τα χρήματα θα βοηθήσουν πολύ στο να γίνει το έργο πραγματικότητα και ο κοινοτικός κήπος θα δώσει μεγάλη χαρά στους ηλικιωμένους μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η ομάδα μου και εγώ ανυπομονούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την πρόοδο του κήπου ενώ αυτός θα κατασκευάζετε.

Και πρόσθεσε: «Θέλω επίσης να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους άλλους δωρητές που συνεισέφεραν χρήματα σε αυτό το έργο και έδωσαν την ευκαιρία στη ΦΡΟΝΤΙΔΑ να δημιουργήσει έναν πραγματικά μοναδικό κήπο για να τον απολαύσουν οι ηλικιωμένοι και τα μέλη της κοινότητάς μας».

Για περαιτέρω ερωτήσεις μπορεί να απευθυνθείτε στον Διευθυντή Επικοινωνίας, Οδυσσέα Κρυπωτό στο 0409 747 364 ή στο [email protected].

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός Οργανισμός φροντίδας ηλικιωμένων, και προσφέρει υπηρεσίες μέσω οίκων ευγηρίας και κοινοτικών υπηρεσιών στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, από το 1977. Περισσότεροι από 730 εργαζόμενοι παρέχουν το πολιτιστικά επικεντρωμένο μοντέλο φροντίδας του Οργανισμού σε πάνω από 1.500 ηλικιωμένους κάθε εβδομάδα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria