Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης - OlaDeka

Διεγράφη από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης

Οι εξηγήσεις που κλήθηκε και έδωσε ο βουλευτής για την εταιρεία των κόκκινων δανείων δεν κρίθηκαν επαρκείς

Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για την αγορά και διαχείριση κόκκινων δανείων. Ο κ.Πάτσης κλήθηκε σε εξηγήσεις από τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ, οι οποίες, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος δεν κρίθηκαν επαρκείς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές στο κόμμα.

Ο βουλευτής καταγγέλεται ότι μέσω εταιρειών είχε αγοράσει «κόκκινα δάνεια» αξίας 63 εκατ. ευρώ έναντι του ποσού των 4,3 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογείται από τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες». 

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος καταγγέλει επιπλέον τον κ.Πατση. Σε δήλωσή του, αναφέρει ότι δεν είναι μόνο «κοράκι» κόκκινων δανείων, αλλά και με απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. από τον Πιερρακάκη.
 
«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.
Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria