Γιορτή Μελιού στην Καστοριά από την Π.Ε. Καστοριάς & τον Σύλλογο Επαγγελματικών και Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν.Καστοριάς - OlaDeka

Γιορτή Μελιού στην Καστοριά από την Π.Ε. Καστοριάς & τον Σύλλογο Επαγγελματικών και Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Ν.Καστοριάς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Γιορτή Μελιού, το Σάββατο 15 Οκτώβρη, στην καρδιά της πόλης της Καστοριάς, δίπλα στη λίμνη. Η συγκεκριμένη δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τον Σύλλογο Επαγγελματικών και Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Νομού Καστοριάς.

Αποτελούσε την τρίτη χρονιά κατά σειρά, όπου ο σύλλογος  προσπαθεί να αναδείξει ένα τοπικό προϊόν που έχει διακριθεί διεθνώς για την ποιότητα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιλτιάδη Φιλίππου-Βασίλειος.

«Στόχος μας είναι να γίνει γνωστή η ιδιαιτερότητα που έχει το μέλι το οποίο παράγεται στην περιοχή της Καστοριάς. Αυτό βέβαια έχει άμεση σχέση με την βιοποικιλότητα της περιοχής μας. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτή τη στιγμή το μέλι της Καστοριάς βραβεύεται και παίρνει την πρώτη θέση σε παγκόσμιους διαγωνισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη.

«…Στην Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στην Καστοριά, έχουμε αξεπέραστα προϊόντα όπως είναι το μέλι Καστοριάς το οποίο έχει βραβευτεί επανειλημμένως σε διεθνείς διαγωνισμούς με το πρώτο βραβείο ποιότητας.

Το μέλι μπορεί να προσθέσει τη δική του αξία να δημιουργηθεί μία υπεραξία στην Καστοριά και την  Δυτική Μακεδονία και να προσελκύσουν  ακόμα περισσότερους επισκέπτες και ακόμα μεγαλύτερες αξίες στον τόπο», επισήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ενώ  ανέφερε  ότι έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια για την πιστοποίηση του καστοριανού μελιού.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις για Τα προϊόντα κυψέλης και τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του μελιού της Π.Ε. Καστοριάς, από την  Αγγελική Σιγκάρη εκ μέρους  του Συλλόγου Επαγγελματικών και Ερασιτεχνών Μελισσοκόμων Νομού Καστοριάς. Επίσης, για τα Διατροφικά – Θρεπτικά στοιχεία του Μελιού, μίλησε η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος της περιοχής, Νατάσσα Νοβάτση, ενώ ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού, Σταύρος Μαγαλιός ανέπτυξε τα ευεργετικά Στοιχεία του Μελιού στην Ανθρώπινη Υγεία.

Όσοι παρευρέθηκαν ή επισκέφτηκαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακούς λουκουμάδες  με μέλι, διαφόρων ποικιλιών, από  παραγωγούς της περιοχής.

γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
γιορτή μελιού Καστοριάς
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria