Γενική επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε ο Πούτιν: Νεκροί στο Κίεβο – Στα καταφύγια οι Ουκρανοί - OlaDeka

Γενική επίθεση στην Ουκρανία ξεκίνησε ο Πούτιν: Νεκροί στο Κίεβο – Στα καταφύγια οι Ουκρανοί

Μαζικές εκρήξεις σε Κίεβο, Λβιβ, Ζιτομίρ, Κμελνίτσκα, Ντνίπρο και Τερνοπόλ από το πρωί της Δευτέρας και λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Συναγερμός σε όλη την Ουκρανία έχει σημάνει από πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα σχετικής ησυχίας, σημειώθηκαν μπαράζ εκρήξεων τόσο στην πρωτεύουσα, το Κίεβο όσο και σε άλλες μεγάλεις πόλεις.

Από την επίθεση στο Κίεβο υπάρχουν νεκροί, με τους πολίτες να σπεύδουν στα καταφύγια.

Ήδη στα social media έχουν αναρτηθεί εικόνες που δείχνουν τους πολίτες του Κιέβου να τρέχουν προς τις αποβάθρες του Μετρό, προκειμένου να βρουν καταφύγιο.

Ο Rostislav Smirnov, σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς και άλλους 24 τραυματίας στην περιοχή Shevchenkivskyi του Κιέβου.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε δρόμο στον οποίο βρίσκονται υπηρεσίες ασφαλείας και το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εκτός από το Κίεβο εκρήξεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Λβιβ, Ζιτομίρ, Κμελνίτσκα, Ντνίπρο και Τερνοπόλ.

Οι εκρήξεις έρχονται λίγα 24ωρα μετά το ισχυρό πλήγμα που υπέστη η γέφυρρα της Κριμαίας, με τον Πούτιν, όπως όλα δείχνουν να κάνει πράξη τις απειλές του για αντίποινα στο «τρομοκρατικό χτύπημα».

Εικόνα από το Κίεβο:

Στο Κίεβο ακούστηκαν τουλάχιστον 4 εκρήξεις, με αρκετές από αυτές «στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας», όπως επισήμανε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκοστο Telegram.

Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή του χτυπήματος στο Κίεβο

Δύο βίντεο που απαθανατίζουν τη στιγμή των εκρήξεων στο Κίεβο κάνουν το γύρο του Διαδικτύου.

Στο πρώτο καταγράφεται ο ήχος των εκρήξεων σε ζωντανή μετάδοση του BBC από το Κίεβο, με τον ανταποκριτή να τρέχει να σωθεί.

Στο δεύτερο βίντεο ένα κοριτσάκι φέρεται να καταγράφει το ωστικό κύμα από τις εκρήξεις:

Χτύπημα και στο Ντνίπρο

Δημοσιογράφος του Associated Press έκανε λόγο για εκρήξεις και στην πόλη Ντνίπρο, με τα βιντεάκια που φέρεται να καταγράφουν τις συνέπειες από την έκρηξη να είναι συγκλονιστικά.

«Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Πούτιν εντείνει τις επιθέσεις του μετά την έκρηξη της γέφυρας Κερτς» σχολίασε ο δημοσιογράφος του AP.

Ζελένσκι: Σκοτώσατε ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους

«Προσπαθούν να μας καταστρέψουν, να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης. Σκοτώσατε τους ανθρώπους μας που κοιμόντουσαν στα σπίτια τους στη Ζαπορίζια. Σκοτώσατε ανθρώπους που πήγαιναν στη δουλειά τους στο Κίεβο και στο Ντνίπρο. Βλήματα συνεχίζουν να μας χτυπούν, αλλά η αεράμυνά μας θα είναι σε συναγερμό σε όλη την Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος, στο πρώτο μήνυμά του μετά την ρωσική επίθεση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria