Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Μανάκα στο oladeka.com - OlaDeka

Αποκλειστική συνέντευξη του Γιάννη Μανάκα στο oladeka.com

Το Δ/Τ της IFF για το AGM που έγινε πρώτη φορά στην Καστοριά

Ο κλάδος της γούνας φαίνεται έτοιμος να ανακάμψει το 2023, μετά από μια δύσκολη περίοδο που προκλήθηκε από τους περιορισμούς του Covid και τις ρωσικές κυρώσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του IFF, που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά από 9-12 Οκτωβρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, η IFF φιλοξένησε παρευρισκόμενους από όλο τον κόσμο από τις 10 έως τις 11 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο όμορφο, δίπλα στη λίμνη, Limneon Resort, η IFF παρουσίασε και συζήτησε μια σειρά θεμάτων, όπως Furmark, Farming news, Fashion updates, Auction House updates, Political Updates, μια ομιλία για την επερχόμενη Διεθνή Ημέρα Γούνας και μια ομιλία για τις επερχόμενες εκθέσεις και εκδηλώσεις γούνας σε όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες συμμετείχαν επίσης σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως υπέροχα ελληνικά γεύματα, μια εκδρομή με το καραβάκι στη λίμνη της Καστοριάς και μια τελετή απονομής βραβείων. Τα βραβεία παραδόθηκαν στον Ivan Benjamin, τον Ταμία του IFF, τον Ceslovas Tallat-Kelpsa, Πρόεδρο της Λιθουανικής Ένωσης Γουνοτρόφων και την Canadian Mink Breeders Association. Όπως πάντα, η Ελλάδα υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο την IFF και ήταν απίστευτα φιλόξενη.

Σε θετικές συζητήσεις, η IFF ενημέρωσε τους καλεσμένους ότι η απαγόρευση του εμπορίου γούνας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει καταργηθεί, η απαγόρευση της γούνας στη Βουλγαρία έχει ανατραπεί και η IFF θα ξεκινήσει μια Πανευρωπαϊκή αναφορά για να προσελκύσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές για να υποστηρίξει την αγροτική οικονομία συμπεριλαμβανομένης της γούνας.

Μετά την Ετήσια Γενική Συνέλευση, ο Σύλλογος Γουνοποιών Καστοριάς φιλοξένησε άλλη μια έκδοση της πάντα επιτυχημένης Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου. Η IFF διοργάνωσε ένα περίπτερο Furmark στην έκθεση, για να προωθήσει το Furmark με σκοπό τη δημιουργία μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με το σύστημα, την εκπαίδευση των παρευρισκομένων και την ενθάρρυνση των εγγραφών.

Συνολικά, και οι δύο εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες και ανυπομονούμε να φιλοξενήσουμε ξανά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του χρόνου, μαζί με την παρουσία και την έκθεση στην Έκθεση Γούνας Καστοριάς 2023.

Δ/Τ ΤΗΣ IFF

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 που αναφέρεται στο σημερινό άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενίσχυση γουνοποιητικών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, το AGM και το Fur Shopping Festival που άνοιξε σήμερα τις πύλες του:

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΑΚΑ ΣΤΟ oladeka.com

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο oladeka.com ο πρόεδρος της IFF κ. Γιάννης Μανάκας.

Ο κ. Μανάκας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα:

Είμαστε πολύ σίγουροι ότι η εμπόριο γούνας δυναμώνει τώρα που οι αγορές ανοίγουν ξανά μετά τον Covid. Και αντιστεκόμαστε  έντονα στις προσπάθειες των antifur να απαγορεύσουν τη γούνα.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει εγκαταλείψει τα σχέδια για την απαγόρευση του εμπορίου γούνας.

Στη Σουηδία η νέα κυβέρνηση δεν θα απαγορεύσει την εκτροφή γούνας

Στη Βουλγαρία καταργήσανε την απαγόρευση της γούνας καθώς τα δικαστήρια έκριναν ότι δεν είναι νόμιμο να απαγορεύεται η γούνα.

Στην Πολωνία φέτος σταματούν τη συζήτηση για την απαγόρευση  εκτροφή γούνας.

Στην Αμερική τους τελευταίους 12 μήνες σταματήσαμε τις προσπάθειες απαγόρευσης της γούνας σε 12 πολιτείες.

Οι κυβερνήσεις αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι η απαγόρευση δεν είναι δημοφιλής και ότι είναι καλύτερο να υποστηρίξουμε τη γούνα καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και είναι ένα βιώσιμο και φυσικό ρούχο μόδας.

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που λέω ότι έχουμε υποστήριξη από όλους  τους φορείς και την ελληνική κυβέρνηση.  Έχουν βοηθήσει τη βιομηχανία γούνας με τα προβλήματα που προκαλούν οι κυρώσεις στη Ρωσία.

Ως πρόεδρος του παγκόσμιας ομοσπονδίας Γούνας, είμαι βέβαιος ότι το εμπόριο της γούνας έχει ένα ισχυρό μέλλον.

Ο πρόεδρος της IFF μίλησε στο oladeka και για πολλά άλλα θέματα, όπως την προσπάθεια νέων δρόμων για το εμπόριο της γούνας σε ρωσόφωνες και άλλες περιοχές του πλανήτη. Μίλησε για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα, από δανούς πρώην εκτροφείς οι οποίοι αφού αποζημιώθηκαν για το κλείσιμο των μονάδων τους, δεν μπορούν να επαν-επενδύσουν στην Δανία αλλά μπορούν να το κάνουν σε άλλες χώρες κ.α. Δείτε το video:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria