Αναφορά της Ο. Τελιγιορίδου για την απόφαση που αδικεί τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καστοριάς - OlaDeka

Αναφορά της Ο. Τελιγιορίδου για την απόφαση που αδικεί τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καστοριάς

Καστοριά, 26-10-2022

Δελτίο Τύπου

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την απόφαση που αδικεί τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» Καστοριάς

Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Εσωτερικών το Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς, σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ‘’τινάζει στον αέρα’’ την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την απόφαση, ακυρώνεται η μοριοδότηση στην πολύχρονη προϋπηρεσία και ειδική εμπειρία των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία σχεδόν οι μισοί υπάλληλοι.

Το Υπουργείο πρέπει να δώσει λύσεις και να σταματήσει να εμπαίζει τους εκατοντάδες εργαζομένους στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς

H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου καταθέτει προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφορά το Υπόμνημα του Σωματείου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ν. Καστοριάς, σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση που ‘’τινάζει στον αέρα’’ την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους. Η απόφαση αυτή ακυρώνει την πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία των εργαζομένων θέτοντας κάποιους από αυτούς ουσιαστικά εκτός εργασίας.

Επισυνάπτεται έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                   

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2022

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Τελιγιορίδου Ολυμπία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΗ κ.ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ Ν.ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 25-10-2022

Κυρία Tελιγιορίδου,

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της προκήρυξης για την μονιμοποίηση μας απο το ΑΣΕΠ είναι απογοητευτικές .

Λίγο πριν (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) την μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού και ενώ έχουν βγεί τα ΦΕΚ του μόνιμου διορισμού μας, μια αμφισβητούμενη απόφαση του ΣΤΕ  τινάζει  την προκήρυξη στον αέρα και οδηγεί στην ανεργία σχεδόν τους μισούς συναδέλφους μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε  μια απόφαση που ακυρώνει την πολύχρονη προυπηρεσία και εμπειρία μας θέτοντας κάποιους από εμάς ουσιαστικά εκτος εργασίας.

• Μετά από 20 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, κοινωνικής προσφοράς στους αδύναμους πολίτες, στους παππούδες και στις γιαγίαδες μας, με εμφανή  παρουσία τοσο  στα αστικά κέντρα όσο και σε κάθε γωνιά της παραμεθορίου.

• Μετά από την συμβολή μας στην  οικονομική κρίση όταν δουλεύαμε απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους και στηρίζαμε με προσωπικό κόστος τους εξυπηρετούμενους μας.

• Μετά από την συμβολή μας στην υγειονομική κρίση όταν (και πάλι απλήρωτοι πολλοί από εμάς) ήμασταν στους δρόμους και στα χωριά μας, σε συνθήκες απόλυτης καραντίνας για να μεταφέρουμε φάρμακα και τρόφιμα, και  να στηρίξουμε και να συμπαρασταθούμε στο συνολου  του πληθυσμού των περιοχων που εξυπηρετούμε.

Εργαζόμενοι στην ίδια  θέση εδω και 20 χρόνια, έχουντας προσληφθεί με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και προφανώς καλύπτοντας παγιες και διαρκείς ανάγκες  εξακολουθούμε  να παραμένουμε   σε εργασιακή  αβεβαιότητα,  οι  τελευταίοι κατ’ εξαίρεση όμηροι συμβασιούχοι. Αυτή την στιγμή  1100 συναδελφοί  απειλούνται με άνεργία, συνάδελφοί που πλησιάζουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, εργαζόμενες γυναίκες οι περισσότερες που η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση και την δυνατότητα να στηρίξει.

Η κυβέρνηση καλείται να δώσει πολιτική λύση ολοκληρώνοντας τον άμεσο διορισμό όλων μας, όπως άλλωστε έχει πράξει σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Η μέχρι σήμερα  στάση του αρμόδιου υπούργου κο Βορίδη  δεν αφήνει κανένα περιθώριο να ελπίζουμε για ευνοική λύση. Αντιμετωπίζοντας την  δυσμένη αυτή εξελιξη για το μέλλον και την επιβιωσή μας διαπιστώνουμε δυστυχώς πως για ακόμη μια φορά αποτελούμε αντικείμενο πολιτικής εκμεταλευσής . 

Σας καλούμε και  να στηρίξετε  τον δίκαιο αγώνα μας για την ολοκλήρωση του οριστικού διορισμού μας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria