Αλλαγή Ώρας: Γιατί μας κάνει κακό; - OlaDeka

Αλλαγή Ώρας: Γιατί μας κάνει κακό;

Αλλαγή ώρας: Τι θα ισχύσει από τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής

Η αλλαγή ώρας θα είναι γεγονός σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 30/10/2022. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, στις 04:00 τα ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, στις 03:00.

«Προσπαθήσαμε και σε επίπεδο Ευρώπης να εκπονήσουμε μελέτες που να αποδεικνύουν ή να διαπιστώνουν αν τελικά η διατήρηση της θερινής ώρας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση κατανάλωσης. Αυτό, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν αποδεικνύεται. Άρα συνεχίζουμε να αλλάζουμε ώρα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Κώστας Σκρέκας.

Η τελευταία αλλαγή ώρας ήταν προγραμματισμένη για τον Μάρτιο 2021, με τα κράτη – μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καλούνται να επιλέξουν μια από τις δύο ζώνες (χειμερινή ή θερινή). Ωστόσο, η πανδημία κορονοϊού και ο πόλεμος στην Ουκρανία πήγαν πίσω τον σχεδιασμό.

Πηγή

Αλλαγή Ώρας: Γιατί μας κάνει κακό;

Από πότε ξεκίνησε το “έθιμο” της αλλαγής της ώρας, ποιες είναι οι συνέπειες και που επηρεάζει αρνητικά την καθημερινότητά μας.

Αλλαγή Ώρας: Γιατί μας κάνει κακό;

Από τον Μάρτιο του 2019 ακούμε πώς τον Οκτώβριο του 2021 θα μετακινούσαμε, για τελευταία φορά, τους δείκτες των ρολογιών. Όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή (και τούμπαλιν) συνεχίζεται. Από τη μία η πανδημία δεν ήταν και η κατάλληλη περίοδο για αλλάγες. Από την άλλη η ενεργειακή κρίση που περνάμε πάλι, ευνοεί να ξημερώνει πιο νωρίς, ώστε να μειωθεί η σπατάλη ρεύματος τις πρωινές ώρες. Αλλά είναι το σωστό;

Μήπως θα έπρεπε να το σκεφτούμε πιο σοβαρά;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria