Αγροτικές κινητοποιήσεις: Βγαίνουν τα τρακτέρ στη Βόρεια Ελλάδα – Περιοδεία αστραπή του Κ. Μητσοτάκη σε Πέλλα και Έδεσσα - OlaDeka

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Βγαίνουν τα τρακτέρ στη Βόρεια Ελλάδα – Περιοδεία αστραπή του Κ. Μητσοτάκη σε Πέλλα και Έδεσσα

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οι παραγωγοί στη Βόρεια Ελλάδα βγάζουν τα τρακτέρ ενώ την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός περιοδεύει για να προλάβει τις εξελίξεις.

Μετράνε δυνάμεις σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, που βγαίνουν με τρακτέρ και μηχανήματα σε επίκαιρα σημεία των δρόμων, ανά περιοχή, με σκοπό να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις έως τις 20 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη.

Στο επίκεντρο των διαμαρτυριών βρίσκεται το αυξημένο κόστος καλλιέργειας με καύσιμα, λιπάσματα και γεωργικά εφόδια να έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

Στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν σήμερα μαζική συμμετοχή αναμένεται να έχουν οι αγρότες της Ημαθίας (ροδακινοπαραγωγοί κυρίως), στον κόμβο της Κουλούρας.

Από σήμερα μεγάλες συγκεντρώσεις αγροτών αναμένονται στη Νάουσα, την Κρύα Βρύση Πέλλας, τις Σέρρες, την Καστοριά, τη Φλώρινα (σ.σ.: όπου οι μηλοπαραγωγοί είναι στα κάγκελα), στο Αμύνταιο, στον Τύρναβο και άλλες περιοχές.

Η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους αποφασίστηκε σε μεγάλη σύσκεψη των αγροτοσυνδικαλιστών που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στη Βέροια όπου οι παραγωγοί στηλίτευσαν την κυβέρνηση εκτιμώντας ότι δεν τους στηρίζει.

Επί ποδός το Μαξίμου

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου που γνωρίζει ότι εάν η κατάσταση ξεφύγει στα μπλόκα μπορεί στη συνέχεια να κλιμακωθεί και να γίνει ανεξέλεγκτη.

Το αγροτικό μέτωπο προκαλεί ξεχωριστό «πονοκέφαλο» για το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, υπό το βάρος της μεγάλης αύξησης στο πετρέλαιο κίνησης και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, δηλώνουν αποφασισμένοι να βγουν στους δρόμους με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η αγωνία του κυβερνητικού επιτελείου έχει να κάνει ακόμα και με το γεγονός ότι πολλές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου να καταγράφει διψήφια νούμερα στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «Πατριώτες».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πηγαίνει αυθημερόν στην Πέλλα και την Έδεσσα. Πριν φτάσει, όμως, θα αντιμετωπίσει τα πρώτα μπλόκα των αγροτών.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης θα απευθυνθεί το ερχόμενο Σάββατο στους προέδρους όλων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ στο ΟΑΚΑ, προκειμένου, μετά τους γαλάζιους βουλευτές, να τους ζητήσει να μπουν και αυτοί δυναμικά στη δύσκολη και πολύμηνη εκλογική μάχη.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει νέος γύρος περιοδειών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προβληθεί το κυβερνητικό έργο και τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας καθώς και τη δημοτική κοινότητα, όπου θα βρεθεί με νεολαίους στον πεζόδρομο.

Στις 11:30 είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί συσκευαστήριο – ψυγείο φρούτων και λαχανικών στο Ριζό Πέλλας.

Στις 12:30, στο Διοικητήριο της Έδεσσας θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή και τους δημάρχους Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, Αλμωπίας Χρήστο Μπάτση, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο.

Στις 14:00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πάρκο Καταρρακτών.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 18:30 θα παραστεί στην απονομή του Διεθνούς Βραβείου «Θεοφανώ» στη Ροτόντα στον κορυφαίο πιανίστα και μαέστρο Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, θα επισκεφθεί τα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ όπου φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας για τα 48 χρόνια από την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος και το βράδυ θα παραστεί στο δείπνο στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria