Καινοτομία: Τεχνολογία Haelen για αγελαδινό γάλα δύο φορές πιο εύπεπτο, διατροφικά ανώτερο και με διάρκεια ζωής 60 ημερών! - OlaDeka

Καινοτομία: Τεχνολογία Haelen για αγελαδινό γάλα δύο φορές πιο εύπεπτο, διατροφικά ανώτερο και με διάρκεια ζωής 60 ημερών!

Παγκόσμια σημαντική ανακάλυψη για την πεπτικότητα του γάλακτος μέσω της τεχνολογίας Haelen – Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Αγελαδινό γάλα δύο φορές πιο εύπεπτο από οποιοδήποτε άλλο επεξεργασμένο αγελαδινό γάλα, παράγει η Αυστραλιανή γαλακτοβιομηχανία Naturo μέσω της τεχνολογίας Haelen. Το επεξεργασμένο γάλα Haelen έχει εγκριθεί επίσημα από τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές της Αυστραλίας, ενώ η τεχνολογία έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καθώς εκτός από τον διπλασιασμό της πεπτικότητας  δίνει στο φρέσκο ​​γάλα διάρκεια ζωής 60 ημερών.

Η μέθοδος Haelen επινοήθηκε από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Naturo, Jeff Hastings – έναν διπλωματούχο γεωπόνο μηχανικό με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στις παγκόσμιες αγροτικές επιχειρήσεις. Η μέθοδος Haelen σκοτώνει περισσότερα παθογόνα από την παστερίωση, καθιστώντας την ασφαλέστερη από τις παραδοσιακές μεθόδους και είναι η μόνη γνωστή μέθοδος που σκοτώνει τον Bacillus cereus, ένα κοινό παθογόνο στο γάλα. Η τεχνολογία Haelen® δεν βασίζεται στην έντονη θερμότητα που χρησιμοποιείται με την παραδοσιακή επεξεργασία γάλακτος, όπως η παστερίωση, το UHT και το ESL. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, βελτιωμένη πεπτικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η τεχνολογία Haelen θεωρείται -σύμφωνα με την Naturo- η μεγαλύτερη εξέλιξη στην παγκόσμια βιομηχανία γάλακτος μετά την την παστερίωση το 1862. Μία από τις διαφορές μεταξύ της τυπικής επεξεργασίας γάλακτος (παστερίωση, UHT και ESL) και της μεθόδου Haelen είναι ο τρόπος με τον οποίο επεξεργάζονται οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος. Με τη μέθοδο Haelen, οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος διασπώνται περαιτέρω επιτρέποντας την ευκολότερη και ταχύτερη πέψη καθώς και την ενισχυμένη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Η Naturo διενήργησε και δοκιμές σε καταναλωτές οι οποίες έδειξαν ότι τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων που φυσιολογικά παρουσίασαν ανεπιθύμητη αντίδραση στο αγελαδινό γάλα, το επεξεργασμένο γάλα της Haelen εξάλειψε ή μείωσε την αντίδραση.

Η διαδικασία Haelen θα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στις αγορές αθλητικής διατροφής και αποκατάστασης και υγείας και ευεξίας λόγω του τρόπου με τον οποίο υδρολύει φυσικά τις πρωτεΐνες ορού γάλακτος.

Η καινοτομία σχετικά με την πεπτικότητα, μαζί με τη διάρκεια ζωής των 60 ημερών, ενισχύει περαιτέρω τα σχέδια επέκτασης της εταιρείας για τη διάδοση της τεχνολογίας Haelen παγκοσμίως μέσω συνεργασιών και συμφωνιών αδειοδότησης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria