Bloomberg: Ανοίγει μέχρι να ξανακλείσει ο Nord Stream - Προσωρινή ανάσα στην Ευρώπη - OlaDeka

Bloomberg: Ανοίγει μέχρι να ξανακλείσει ο Nord Stream – Προσωρινή ανάσα στην Ευρώπη

Κάθε 1.000 ώρες οι ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη θα κλείνουν.

Η Ρωσία φαίνεται πως είναι έτοιμη να επανεκκινήσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream, το βασικού αγωγού της προς την Ευρώπη, κάτι που φέρνει ανακούφιση για τις αγορές, παρότι εξακολουθούν να υπάρχουν φόβοι για περισσότερες διακοπές φέτος τον χειμώνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή θα είναι «παρηγοριά» μεν, ωστόσο, η Ευρώπη παραμένει ανήσυχη, αφού οι αυξανόμενες τιμές διαλύουν τις οικονομίες των χωρών. Η Γερμανία έχει ήδη δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στο ρωσικό αέριο τους ψυχρότερους μήνες.

Η Gazprom έχει πει ότι η λειτουργική τουρμπίνα στο σημείο εισόδου του Nord Stream πρέπει να υποβάλλεται σε τεχνική συντήρηση κάθε 1.000 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι η διακοπή πρέπει να επαναλαμβάνεται, περίπου, κάθε 42 ημέρες. Η επόμενη φορά πέφτει στα μέσα του Οκτωβρίου.

Τα στοιχεία των αποστολών, υποδεικνύουν ότι οι ροές αναμένεται να ξαναρχίσουν από τις 2 π.μ. ώρα Βερολίνου το Σάββατο στο 20% της κανονικής χωρητικότητας, στο ίδιο επίπεδο από ό,τι πριν από τις εργασίες συντήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η Gazprom μείωσε τις προμήθειες μέσω του Nord Stream τον Ιούλιο, λίγο μετά την εποχική συντήρηση του αγωγού, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα.

Οι ροές σταμάτησαν την Τετάρτη για έλεγχο στη μοναδική εν λειτουργία τουρμπίνα που συμβάλλει στην άντληση αερίου. Κανονικά, χρησιμοποιούνταν έξι μεγάλες τουρμπίνες και δύο μικρότερες, όμως το καλοκαίρι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τέθηκε εκτός λειτουργίας με την Gazprom να επικαλείται διεθνείς κυρώσεις που διέκοψαν τη συντήρηση και τις επισκευές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria