Ξεκινούν οι εργασίες διευθέτησης της κοίτης του Αλιάκμονα - OlaDeka

Ξεκινούν οι εργασίες διευθέτησης της κοίτης του Αλιάκμονα

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση με τον νέο ανάδοχο

Νέα σελίδα για το τεράστιο έργο υποδομής που αφορά στη διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αλιάκμονα, καθώς σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση με τη νέα ανάδοχο εταιρεία «Θαλής Περιβαλλοντικές υπηρεσίες Α.Ε.» που θα αναλάβει τελικά την εκτέλεση του έργου, δηλώνοντας μάλιστα καθόλα έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες άμεσα.

Έτσι, μετά από τρία χρόνια προβλημάτων με τον αρχικό ανάδοχο με τον οποίο διαλύθηκε η σύμβαση λόγω μη ανταπόκρισης στις συμβατικές του υποχρεώσεις, το έργο ορόσημο ύψους 12.387.000 € παίρνει σάρκα και οστά, βάζοντας τέλος στα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Αλιάκμονα, θωρακίζοντας τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες της συγκεκριμένης περιοχής και αναβαθμίζοντας καθοριστικά το δασύλλιο.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί η υπερπροσπάθεια των αιρετών, των συνεργατών και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου σήμερα η δημοτική αρχή να είναι σε θέση να υπογράψει τη νέα σύμβαση, χωρίς να έχει εμπλακεί σε μια αέναη δικαστική διαμάχη με τον πρώην ανάδοχο που θα είχε σαν αποτέλεσμα, τόσο το τεράστιο οικονομικό κόστος για τον Δήμο, όσο και τον τεράστιο κίνδυνο απένταξης του έργου.

Μέσα λοιπόν από όλη αυτή τη διαδικασία, ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατάφερε όχι μόνο να μη ζημιωθεί ούτε ένα ευρώ, αλλά και να αυξήσει τη χρηματοδότηση του έργου κατά 687.000 €, στο πλαίσιο επικαιροποίησης της μελέτης.

«Ημέρα μεγάλης χαράς και ικανοποίησης η σημερινή, καθώς μετά από έναν μεγάλο αγώνα που δώσαμε το εμβληματικό αυτό έργο θα ξεκινήσει άμεσα», δήλωσε ο Δήμαρχος Πάνος Κεπαπτσόγλου.

Αναλυτικά θα κατασκευαστούν αντιπλημμυρικά έργα και έργα διευθέτησης της κοίτης τμήματος του ποταμού Αλιάκμονα – μήκους περί τα 2.300m, λεκάνη καταστροφής ενέργειας, υπερχειλιστής τύπου Ogee, θα ανακατασκευαστούν οι καταβαθμοί της νέας γέφυρας, θα προστατευτούν τα μεσόβαθρα της υφιστάμενης παλιάς γέφυρας, θα κατασκευαστεί νέα πεζογέφυρα που θα συνδέει τα αντιπλημμυρικά αναχώματα και θα υλοποιηθούν τεχνικά έργα για τη διευθέτηση και την ανακατασκευή του υφιστάμενου αρδευτικού καναλιού.

Υπενθυμίζεται ότι ακολουθεί η δεύτερη φάση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αλιάκμονα από τη συμβολή με τον παραπόταμο Στραβοπόταμο (Γκαλέσαβο) έως τη γέφυρα της Αμμουδάρας, προϋπολογισμού 11.130.000 €, ενώ ο Δήμος Άργους Ορεστικού αναμένει παράλληλα και την ένταξη του έργου ανάπλασης του δασυλλίου που θα αναβαθμίσει ολοκληρωτικά την παραποτάμια περιοχή και θα την καταστήσει πόλο έλξης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria