Χρηματιστήριο: Sell-off στις τράπεζες – «Ξεπροβάλλουν» οι 820 μονάδες - OlaDeka

Χρηματιστήριο: Sell-off στις τράπεζες – «Ξεπροβάλλουν» οι 820 μονάδες

Διευρύνει τις απώλειές του σε σχέση με το πρωί το Χρηματιστήριο Αθηνών, απώλειες που όχι μόνο το έχουν φέρει υπό των 830 μονάδων, αλλά το έχουν φέρει πλησίον των 820 μονάδων και σε χαμηλό από τις 7 Σεπτεμβρίου.

Στις μετοχές των τραπεζών κυριαρχεί ένα κύμα ρευστοποιήσεων, με αποτέλεσμα να καταγράφουν τις πιο βαριές απώλειες μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Έτσι έχουν συμπαρασύρει μαζί και το ελληνικό χρηματιστήριο, την ίδια ώρα που στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κινούνται ήπια μεν, ανοδικά δε, ενώ το βράδυ αναμένεται η ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το κατά πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια (οι χρηματαγορές προεξοφλούν για μια επιτοκιακή αύξηση 75 μονάδων βάσεως).

Η μεσημεριανή εικόνα

Περί τις 15:00, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1,30% και έχει διολισθήσει στις 823,11 μονάδες. Στιγμιαία φλέρταρε με τις 820 μονάδες, καθώς το χαμηλό ημέρας σημειώθηκε στις 820,40 μονάδες.

Ο τζίρος βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει φθάσει στα 8,6 εκατ. μετοχές.

Απώλειες 1,59% και 1,19% καταγράφουν οι δείκτες της Υψηλής και της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης.

Μια ανάσα από το -4% βρίσκεται ο δείκτης των τραπεζών, ενώ πιέσεις δέχεται και ο κλαδικός δείκτης των πρώτων υλών (-2,49).

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές των τραπεζών έχουν πάρει την κατιούσα (Eurobank -4,35%, Εθνική -4,25%, Alpha Bank -3,50%, Πειραιώς -2,71%).

Βιοχάλκο, Lamda, Ελβαλχαλκόρ, ΕΛΠΕ με πτώση μεταξύ 2,44% και 2,17%.

Σταθερά αισθητά κέρδη καταγράφει η μετοχή της Motor Oil (+1,78%), στο +0,39% η μετοχή του ΟΤΕ.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria