Φθηνή στέγη: Live η παρουσίαση της στρατηγικής κοινωνικής στέγασης - OlaDeka

Φθηνή στέγη: Live η παρουσίαση της στρατηγικής κοινωνικής στέγασης

Η στρατηγική κοινωνικής στέγασης παρουσιάζεται αυτή την ώρα από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Επικρατείας, ‘Ακη Σκέρτσο και τον διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» όμως έχει ονομαστεί περιλαμβάνει μέτρα για τη στέγαση πολιτών μέχρι 39 ετών, φοιτητών και ευάλωτων νοικοκυριών ως «ανάχωμα» στις τιμές ενοικίων που έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, που θα απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ωφελούμενους με μία σειρά από πρωτοβουλίες, ώστε για να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι.

Η Ελλάδα έγινε ένας αφιλόξενος τόπος για τους νέους τα προηγούμενα χρόνια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας κ. Άκης Σκέρτσος κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση για την παρουσίαση του προγράμματος.

Παραμένει πολύ δύσκολο το ζήτημα της αγοράς, αλλά και της ενοικίασης της πρώτης κατοικίας, ειδικά για τους νέους επισήμανε. Θα δοθούν κίνητρα για την διευκόλυνση της ανεξαρτητοποίησης των νέων. Μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουν λύση και στο δημογραφικό πρόβλημα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση είναι το μεγάλο «στοκ» των παλιών κτηρίων και κατοικιών. Δρομολογούνται παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και της ανακαίνισης τους.

Την παρουσίαση συντονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria