Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων: Η απάντηση της Αθήνας και η νέα νύξη Μητσοτάκη σε Μακρόν - OlaDeka

Συνεχείς οι προκλήσεις των Τούρκων: Η απάντηση της Αθήνας και η νέα νύξη Μητσοτάκη σε Μακρόν

Η ανταλλαγή αιχμηρών δηλώσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δείχνει να μην έχει τέλος, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών σήμερα να προχωρά σε νέες απειλές. «Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό (συμφέροντα) άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας που κάνει λόγο για «ρητορικό παροξυσμό».

Ειδικότερα, ευθεία προειδοποίηση στην Ελλάδα έστειλε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στον Σαγγάριο.

«Αυτά τα εδάφη είναι το τελευταίο φρούριο στον εθνικό αγώνα. Εδώ σώσαμε την Ανατολία, την αρχαία τουρκική γη από τις ελληνικές θηριωδίες. Τώρα, σήμερα, που φτάνουμε στο παρόν, ενώ προσπαθούμε να σεβαστούμε τα δικαιώματα των γειτόνων και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, ο Έλληνας συνεχίζει να έχει φαγούρα και εξακολουθεί να ξύνει (προκαλεί). Αν μπείτε σε μια περιπέτεια για λογαριασμό (συμφέροντα) άλλων, θα υποστείτε τις συνέπειες και σήμερα, όπως στο παρελθόν. Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς τη γειτονική μας Ελλάδα», δήλωσε αρχικά.

«Όλοι να μαζέψουν τα μυαλά τουςΤο λέμε ειδικά στην Ελλάδα. Μην είστε όργανα άλλων. Μην συνεχίζετε τις προκλήσεις. Διότι η Τουρκία στη φιλία της είναι πιστή και η εχθρότητά της πολλή σοβαρή. Και αυτό μην το ξεχνάτε», είπε στο τέλος.

Η απάντηση της Αθήνας

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας, δίνουμε τη σημασία που πρέπει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες απειλές Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε τις τουρκικές προκλήσεις κυρίως σε εσωτερική κατανάλωση «ή για να προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση απαντά «όπως πρέπει και όπου πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο».

«Η χώρα μας υπεύθυνα, αποφασιστικά, είναι παράγων σταθερότητας. Είναι ανοιχτή σε συζήτηση και διάλογο με επιχειρήματα που να εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Μητσοτάκης θέτει το ζήτημα στον Μακρόν

Το ζήτημα της ακραίας τουρκικής προκλητικότητας θέτει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός, την ώρα της παραπάνω συνάντησης, έχει ήδη διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι αν και είναι πάντα ανοικτός για συνάντηση με τον Ερντογάν, τα όρια έχουν ξεπεραστεί

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria