Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: “Πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ Αγροτικού Πετρελαίου: Άλλη μια εξαπάτηση των αγροτών” - OlaDeka

Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: “Πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ Αγροτικού Πετρελαίου: Άλλη μια εξαπάτηση των αγροτών”

Το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο στις πληρωμές των αγροτών που κάνει η επιτελική Κυβέρνηση της ΝΔ. Ποιος δεν θυμάται την κουτσουρεμένη πληρωμή των άμεσων ενισχύσεων του 2020 και 2021; Ποιός ξέχασε τη κοροϊδία της επιδότησης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων σε ποσοστό 2% επί του τζίρου τους για το 2021 και που τελικά κατέληξε να καταβληθούν 37,6 εκατ. ευρώ, όταν τον Δεκέμβριο του 2018 δόθηκαν 44 εκατ. ευρώ με την μορφή de minimis μόνο για την αιγοπροβατοτροφια, χωρίς να σοβεί τότε η σημερινή τεράστια κρίση ακρίβειας;

Τελικά γελαστήκαμε όταν λέγαμε ότι αυτές ήταν οι χειρότερες πληρωμές. Γιατί ήρθε η  πληρωμή της πολυδιαφημισμένης επιστροφής του ΕΦΚ για το Αγροτικό Πετρέλαιο για να υπενθυμίσει στους αγρότες ότι απλώς δεν έχουν δει ακόμη τη σημερινή επιτελική Κυβέρνηση των ‘αρίστων’ “στα καλύτερά της”.

Με τις αστοχίες και την προχειρότητα -που προφανώς και δεν συνάδουν με την κρισιμότητα των περιστάσεων-  πέτυχαν μια ακόμη χειρότερη πληρωμή. Επιστροφή ΕΦΚ είδε τελικά στους λογαριασμούς ένας περιορισμένος αριθμός των δυνητικών δικαιούχων και αυτή κουτσουρεμένη! Γιατί  η επιστροφή ΕΦΚ που δόθηκε είναι υπολογισμένη με πολύ χαμηλότερη τιμή πετρελαίου. Τώρα που η τιμή έχει εκτοξευτεί στα ύψη, η επιστροφή είναι ψίχουλα! Οσο για τα 68 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ σαν “το συνολικό ποσό μεταφοράς σε λογαριασμούς δικαιούχων”, προφανώς και δεν μεταφέρθηκε. Για δε το απροσδιόριστο υπόλοιπο ποσό μεταφοράς, η σιγή ιχθύος της ανακοίνωσης ερμηνεύεται  «αναμείνατε στο ακουστικό σας» επ’ αόριστον.

Σαν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας για επιστροφή του ΕΦΚ στο  αγροτικό πετρέλαιο χωρίς εξαιρέσεις, και για την επαναφορά των πληρωμών στην κανονικότητα που πετύχαμε σαν Κυβέρνηση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria