Ο Πούτιν ενσωματώνει τις 4 περιοχές στη Ρωσία και τελειώνει τον πόλεμο - OlaDeka

Ο Πούτιν ενσωματώνει τις 4 περιοχές στη Ρωσία και τελειώνει τον πόλεμο

Η Ρωσία πανηγυρίζει για τη μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών που έχει σημειωθεί από τον Β’ΠΠ. Τα πιθανά σχέδια του Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν περνά σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, που αναμένεται από τη μία να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και να ισοπεδώσει κάθε πιθανότητα διαπραγματεύσεων. Μετά από επτά μήνες πολέμου, ενσωματώνει κι επίσημα τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας στη Ρωσία, υπογράφοντας ήδη για δύο περιοχές αργά χθες το βράδυ.

«Διατάσσω την αναγνώριση της κρατικής κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας» των δύο περιφερειών αυτών της νότιας Ουκρανίας, αναφέρεται στα δύο διατάγματα που υπέγραψε. Σήμερα ετοιμάζεται να οριστικοποιήσει την προσάρτησή τους στη χώρα του, όπως και αυτή των περιφερειών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ (ανατολικά).

Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει και το σενάριο ο Πούτιν να σχεδιάζει να δώσει τέλος στη σύγκρουση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, έχοντας πλέον μεγαλώσει την εδαφική ισχύ της χώρας του κατά ένα πολύ σημαντικό ποσοστό.

Ακόμη και αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, πάντως, η Ρωσική Ομοσπονδία θα περάσει σε μια νέα φάση της ύπαρξής της, έχοντας γίνει ένα κράτος με απονομιμοποιημένα σύνορα, που όχι μόνο δεν θα αναγνωριστούν διεθνώς, αλλά δεν θα ελέγχονται de facto από την κεντρική του διοίκηση».

Τα ψευτοδημοψηφίσματα, που διεξήχθησαν επί τέσσερις ημέρες στις κατεχόμενες από τη Μόσχα περιοχές, ΝτόνετσκΛουχάνσκΧερσώνα και Ζαπορίζια, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (27/9) και, όπως είχε προβλεφθεί, τα αποτελέσματα που μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν συντριπτική υποστήριξη για την προσχώρηση στη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος, θα παραστεί σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο για την υπογραφή των συμφωνιών.

«Η τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στην Αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πούτιν είπε πάντως ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί αυτά τα εδάφη χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα, δείχνοντας ότι θα ήταν πρόθυμος να καταφύγει και σε ένα πυρηνικό χτύπημα, προκειμένου να αποτρέψει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να απελευθερώσει τα εδάφη αυτά.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη προσάρτηση εδαφών που έχει γίνει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι περιοχές της Ουκρανίας που ενσωματώνει η Ρωσία

Ρωσία Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, δημοψηφίσματα, επιστράτευση, Πούτιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, περιοχές, πόλεμος Ουκρανία, πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ρωσία διοργανώνει τελετή

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να πραγματοποιήσει μια ομιλία στα μέλη της Κρατικής Δούμας στην τελετή της Παρασκευής. Σύμφωνα με το νόμο, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας πρέπει να εγκρίνει τις συνθήκες πριν υπογραφούν από τον Πούτιν, αλλά δεν έχει γίνει σαφές πότε θα συνεδριάσει το Συμβούλιο, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι αξιωματούχοι της Μόσχας άρχισαν από την Πέμπτη (28/9) να προετοιμάζουν έναν χώρο για μια μεγάλη συναυλία κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής. «Μαζί για πάντα», γράφει ένα μεγάλο πανό που κρέμεται πάνω από μια σκηνή που φέρει τα ονόματα των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Τα κρατικά τηλεοπτικά κανάλια της Ρωσίας έχουν ξκινήσει μάλιστα αντίστροφη μέτρηση, μέχρι την έναρξη της εκδήλωση της Παρασκευής στο Κρεμλίνο.

Ρωσία Ουκρανία, Ρωσία, Ουκρανία, δημοψηφίσματα, επιστράτευση, Πούτιν, Βλαντιμίρ Πούτιν, περιοχές, πόλεμος Ουκρανία, πόλεμος στην Ουκρανία

Το σχέδιο του Πούτιν

Ένα άλλο σχέδιο από τον Πούτιν «βλέπει» πάντως ο Guardian, ο οποίος σε ανάλυσή του ερμηνεύει την απόφαση του Ρώσου Προέδρου για προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών, ως μια προσπάθεια να σταματήσει η ουκρανική αντεπίθεσηπου ανάγκασε τη Ρωσία να υποχωρήσει από μεγάλο μέρος της περιοχής του Χάρκοβο και τώρα απειλεί να ανακαταλάβει περισσότερα εδάφη στο Ντονέτσκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος «ποντάρει» επίσης στο ότι η απειλή ενός ολοκληρωτικού πολέμου και των πυρηνικών αντιποίνωνθα μειώσει την υποστήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία.

«Ο Πούτιν αυξάνει τα διακυβεύματα», δήλωσε η Τατιάνα Στανόβαγια, πολιτική αναλύτρια και ιδρύτρια της R.Politik. «Είναι μια απόδειξη ότι η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί και να κάνει παραχωρήσεις, αλλά είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων. Η ρωσική ηγεσία το είπε ευθέως χωρίς κανένα δισταγμό», συνέχισε η ίδια.

Το Κρεμλίνο δεν έχει πλήρη έλεγχο σε πολλά από τα εδάφη που επιδιώκει να προσαρτήσει. Είναι πιθανό ότι θα διεκδικήσει και τις τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας στο σύνολό τους, συμπεριλαμβανομένων πολλών πόλεων μεσαίου μεγέθους που δεν βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο.

Για παράδειγμα, στη Ζαπορίζια, τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν ότι το πρόσφατο «δημοψήφισμα» περιελάμβανε ολόκληρη την περιοχή με πληθυσμό 750.000 κατοίκων, πριν το ξέσπασμα του πολέμου.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, ότι το Κρεμλίνο υποχρεώνει τη χώρα να πολεμά διαρκώς για να υπερασπιστεί εδάφη και να σημειώνει προόδους, ακόμη και όταν βρίσκεται σε άμυνα στο πεδίο της μάχης.

Ένας κρατικός προϋπολογισμός που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη έδειξε ότι η Ρωσία είχε διαθέσει 3,3 δισεκατομμύρια ρούβλια (56,3 εκατομμύρια δολάρια) για την ανοικοδόμηση των περιοχών. Μόνο η ζημιά στην πόλη της Μαριούπολης υπολογίστηκε από τον δήμαρχο της σε 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria