Ουκρανία: Ξεκινούν… πόρτα – πόρτα τα «δημοψηφίσματα» στις περιοχές υπό ρωσική κατοχή - OlaDeka

Ουκρανία: Ξεκινούν… πόρτα – πόρτα τα «δημοψηφίσματα» στις περιοχές υπό ρωσική κατοχή

Ουκρανία: Η Ρωσία προχωράει στη διαδικασία των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Στα περίφημα «δημοψηφίσματα ένωσης» με τη Ρωσία προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή, και μέχρι την επόμενη Τρίτη, οι φιλορωσικές αρχές σε κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Η Μόσχα και οι φιλορώσοι δηλώνουν ότι οι ψηφοφορίες θα διεξαχθούν κανονικά παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, με τη Δύση και το ΝΑΤΟ να διαμηνύουν πως ουδέποτε πρόκειται να αναγνωρίσουν τα ρωσικά «ψευδοδημοψηφίσματα».

Η Μόσχα και οι φιλορωσικές αρχές των κατεχόμενων ουκρανικών εδαφών αναφέρουν ότι τα δημοψηφίσματα θα διεξαχθούν κανονικά, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις σε τέσσερις πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από τη Ρωσία ζώνες Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια.

Τα ψηφοδέλτια που εκτυπώνονται στις αυτοαποκαλούμενες “Λαϊκές Δημοκρατίες” του Ντονέτσκ” και του Λουχάνσκ είναι μόνο στη ρωσική γλώσσα, ενώ στην Χερσώνα και την Ζαπορίζια τα ψηφοδέλτια θα χρησιμοποιούν τόσο τη ρωσική όσο και την ουκρανική γλώσσα.

Η εκλογική επιτροπή των φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, στα ανατολικά, διευκρίνισε ότι «για λόγους ασφαλείας», το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κατ’ ουσίαν από πόρτα σε πόρτα, «μπροστά στα σπίτια» και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Τα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν μόνο την τελευταία ημέρα, δηλαδή στις 27 Σεπτεμβρίου.

Απειλές για πυρηνικά χτυπήματα

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και «υπ’ αριθμόν 2» στο Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε μέσω του Telegram ότι οι αυτονομιστικές επαρχίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, που συναποτελούν τη λεκάνη του Ντονμπάς, καθώς επίσης και η Χερσώνα και η Ζαπορίζια «θα ενσωματωθούν στη Ρωσία».

Και προσέθεσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για ένα πυρηνικό πλήγμα στη Δύση, αν χρειαστεί: Οι ρωσικοί «υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ικανοί να φτάσουν τους στόχους τους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ πολύ πιο γρήγορα» από τα δυτικά όπλα, δήλωσε.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria