Μεντβέντεφ: Πυρηνικά θα χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί, για να προστατεύσουμε το Ντονμπάς - OlaDeka

Μεντβέντεφ: Πυρηνικά θα χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστεί, για να προστατεύσουμε το Ντονμπάς

Μεντβέντεφ: «Τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζουν περιοχές στην Ουκρανία για την προσάρτησή τους στη ρωσική ομοσπονδία θα γίνουν» , τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας

Μεντβέντεφ: Οποιαδήποτε όπλα στο οπλοστάσιο της Μόσχας, «συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων», μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την προστασία περιοχών στην Ουκρανία, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, τα δημοψηφίσματα που σχεδιάζουν περιοχές στην Ουκρανία για την προσάρτησή τους στη ρωσική ομοσπονδία «θα γίνουν» και «δεν υπάρχει επιστροφή».

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι δυνατότητες κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες τεχνολογίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του Ντονμπάς και άλλων εδαφών μετά τα δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία», ανέφερε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται πως στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του είναι «να απελευθερώσει» το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον «ζυγό» της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό σε βάρος της χώρας του και επισήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις, όπως τις αποκάλεσε, απειλές της Δύσης, τονίζοντας ότι «δεν μπλοφάρει».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria