Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: Μείωση κατανάλωσης 10% στο δημόσιο - Κυρώσεις και ενεργειακός υπεύθυνος στα κτίρια - OlaDeka

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας: Μείωση κατανάλωσης 10% στο δημόσιο – Κυρώσεις και ενεργειακός υπεύθυνος στα κτίρια

Σε εξέλιξη οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο, ενόψει του δύσκολου χειμώνα που προμηνύουν οι εξελίξεις με το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ανακοινώνονται  αυτήν την ώρα τα μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο.

Τα μέτρα παρουσιάζουν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης. Την παρουσίαση συντονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε live εικόνα:

Όπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων:

  • λαμβάνονται αμεσα μέτρα με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης κατα 10% το επόμενο διάστημα στο Δημόιο Τομέα
  • θα υπάρχει ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης ενεργειας στις εγκαταστάσεις του Δημοσίου
  • οι δημόσιοι φορείς θα πρέπει να ορίσουν ενεργειακό υπεύθυνο
  • θα πρέπει να γίνεται συντήριση κλιματιστικών και καυστήρων
  • όταν τελειώνει το ωράριο εργασίας οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μεριμνούν για το κλείσιμο των συσκευών
  • τοποθέτηση σκίασης όπου απαιτείται
  • στον οδοφωτισμό προβλέπεται βελτιστοποίηση του χρόνο προγραμματισμού

Όπως είπε ο Μάκης Βορίδης προβλέπονται κυρώσεις για όσους φορείς δεν συμμμορφωθούν και αυτές περιλαμβάνουν τη μη ένταξή τους στον προγραμματισμό προσλήψεων και κινητικότητας.

Μπροστά τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν μέτρα τόσο για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στην Ιταλία παραδείγματος χάριν ένα από τα μέτρα αφορά στη ρύθμιση των θερμοστατών στα δημόσια κτίρια στους 19 ° Κελσίου, έναν βαθμό χαμηλότερα σε σχέση με το παρελθόν.

Στη Γερμανία τα πρώτα μέτρα ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μέγιστη θερμοκρασία στα δημόσια κτίρια στους 19 βαθμούς Κελσίου, κατάργηση της θέρμανσης διαδρόμων και κλιμακοστασίων, ενώ μνημεία και δημόσια κτίρια δεν θα φωτίζονται πλέον τη νύχτα.

Στην Αυστρία από την άλλη ανακοινώθηκε ότι η Βιέννη θα κρατήσει σβηστά τα διάσημα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια στο ιστορικό κέντρο, ενώ στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές ο φωτισμός θα ανάβει μια ώρα αργότερα από ό,τι μέχρι πέρυσι.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria