Κλιμάκιο ΝΔ στην Καστοριά - Όλα όσα ειπώθηκαν στην ΓΕΟΚ και τη ΔΕΕΠ (Vid) - OlaDeka

Κλιμάκιο ΝΔ στην Καστοριά – Όλα όσα ειπώθηκαν στην ΓΕΟΚ και τη ΔΕΕΠ (Vid)

Παρακολουθήστε τα video των live μεταδόσεων του oladeka.com και τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση της ΓΕΟΚ αλλά και λίγο αργότερα κατά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα γραφεία της ΔΕΕΠ:

Σύνδεση με την ΕΡΤ3 από Καστοριά για το ίδιο θέμα:

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ελένης Ψωμαδάκη από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:

Συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής μας, είχαν τα μέλη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφθηκε σήμερα την Καστοριά.

Επικεφαλής ήταν ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ συμμετείχαν, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου ο  βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, οι βουλευτές, Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και η γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς, χαρακτήρισαν τις συναντήσεις που είχαν εποικοδομητικές και αναφέρθηκαν στα ζητήματα τα οποία  τέθηκαν σε αυτούς.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε στην αρχή ο πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, όπως τόνισε, αυτή την στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που θέλει καθαρές εξηγήσεις και συνεχή προσπάθεια με αποτελέσματα.

Εκτιμώ  ότι εδώ και τρία χρόνια η προσπάθεια γίνεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς και σε κάποιο βαθμό έχει φέρει και επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Ασφαλώς τα προβλήματα δεν έχουν εκλείψει και  έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση προστίθενται και άλλα.

Όμως αυτή η κυβέρνηση με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό  ο οποίος αν θέλετε έχει πείσει ότι αν μη τι άλλο δουλεύει πολύ σκληρά και προσπαθεί για όλα, έχει δείξει ότι στηρίζει και προσπαθεί να στηρίξει και τώρα, ακόμα περισσότερο και με τις ανάγκες που προκύπτουν όχι μόνο τους αδύνατους αλλά και το σύνολο της κοινωνίας”, δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι  στο γεωπολιτικό επίπεδο παρά τα πολλά και σύνθετα προβλήματα, η γενική εκτίμηση είναι ότι  η Ελλάδα έχει δυναμώσει.

“Αν μη τι άλλο, εισακούεται από φίλους και συμμάχους και λαμβάνεται υπόψιν στα σοβαρά.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις πολλές και δύσκολες προκλήσεις ασφαλείας που αντιμετωπίζουμε. Όχι μόνο την πλέον ευθέως απειλητική στάση των γειτόνων μας οι οποίοι σε καθημερινή σχεδόν βάση παραλληρούν κυριολεκτικά με εχθρική, πολεμοχαρή, προσβλητική πάρα πολλές φορές, ρητορική  για την χώρα μας.

Θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει ισχυρότερο αποτύπωμα στο παγκόσμιο γεωπολιτικό στερέωμα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα λαμβάνεται υπόψη  σοβαρά από εταίρους και συμμάχους και αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι το ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα δυναμώνει”.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις συνομιλίες που είχε με τους παραγωγούς της Καστοριάς με μείζον θέμα τις αδιάθετες ποσότητες μήλων.

“Καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση του θέματος. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση μέσα στο επόμενο διάστημα και παράλληλα εξερευνούμε, το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και εγώ προσωπικά, σε επαφές με διάφορες πρεσβείες στην Αθήνα να βρούμε νέες αγορές για τα προϊόντα μας”, είπε ο κ. Κεδίκογλου και ανακοίνωσε ότι γίνονται προετοιμασίες προκειμένου ομάδες παραγωγών να επισκεφθούν την Σαουδική Αραβία με στόχο το άνοιγμα μιας νέας αγοράς για προϊόντα όπως π.χ τα μήλα της Καστοριάς.

Στις συναντήσεις που είχε με τους παραγωγικούς φορείς της Καστοριάς αναφέρθηκε ο γενικός  γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Συζητήσαμε όλους, τους δυνατούς τρόπους μέσα στο μέτρο του εφικτού γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι ο δημοσιονομικός χώρος ο οποίος είναι διαθέσιμος στη χώρα μας είναι περιορισμένος και δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυνατότητές που έχει η χώρα να ανταπεξέλθει, να χρηματοδοτήσει και να ενισχύσει.

Ωστόσο  βεβαιώνω και εγώ με τη σειρά μου ότι θα δοθεί και το τελευταίο ακόμα ευρώ που είναι στη διάθεσή μας και μπορεί να δοθεί, για να ενισχυθεί ο κόσμος σε έναν δύσκολο χειμώνα,  προς τους αδύναμους πρώτα αλλά και  στην επιχείρηση η οποία πρέπει να μείνει ζωντανή.

Σε αυτό το πλαίσιο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την χώρα, την Καστοριά, η οποία είναι παραμεθόριος περιοχή με ειδικότερες ανάγκες από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης έθεσαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο την παραχώρηση των αναξιοποίητων στρατοπέδων με σκοπό την αξιοποίησή τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους φορείς να υπάρξει μία συγκροτημένη και τεκμηριωμένη πρόταση για το θέμα αυτό.

fonikastorias.gr Δ.Ι .- Ε.Ψ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria