Επενδυτές από το Κάιρο στην Καστοριά - Εργοστάσιο τυποποίησης αγροτικών προϊόντων - OlaDeka

Επενδυτές από το Κάιρο στην Καστοριά – Εργοστάσιο τυποποίησης αγροτικών προϊόντων

Λάμπρος Χατζηζήσης : Αν επενδύσουν θα αλλάξει το μέλλον της περιοχής

Την Παρασκευή προσγειώθηκε αεροπλάνο στην Καστοριά με υποψήφιους πιθανούς επενδυτές από το Κάιρο. Αυτό ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης εισηγούμενος το εν λόγω έκτακτο θέμα. Προτίθενται όπως είπε να κάνουν επένδυση στο χώρο της αγροδιατροφής. Και συγκεκριμένα εργοστάσιο τυποποίησης αγροτικών προϊόντων με δικές τους καλλιέργειες σε φρούτα, κυρίως μήλα με εξασφαλισμένη την αγορά προς την Αίγυπτο. «Η περιοχή τους άρεσε , το υψόμετρο και οι υποδομές με δεδομένο ότι η Ε65 είναι κοντά . Ήρθαν με δική τους ιδιωτική πτήση από Κάιρο με ένα Boeing . Κατευθυνθήκαμε στο αρδευτικό του Καρπερού και παράλληλα τους δείξαμε χάρτες με άλλες περιοχές. Στο επόμενο 15νθήμερο θα έρθει η πρότασή τους.»

Ο κ. Γιάνης Κιοσσές, περιφερειακός σύμβουλος της Καστοριάς μετά τη συζήτηση όλων των θεμάτων άνοιξε εκ νέου το έκτακτο με για τους Αιγύπτιους επιχειρηματίες. Αναφέρθηκε μάλιστα σε παλιότερη αποστολή από Ταιβάν .Και τότε ήταν ζοφερό το ενδιαφέρον των επενδυτών . «Τέτοιες επιχειρηματικές αποστολές ήρθαν ουκ ολίγε φορές, αποτέλεσμα δεν είδαμε. Ποιον αγώνα κερδίσαμε στο επιχειρείν ;Δεχτήκαμε τόσα τσάρτερ με Ρώσους. Στο δια ταύτα ποιον επιχειρηματία φέραμε; Γιατί δεν έρχονται στην δική μας περιοχή οι επενδυτές και πάνε στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης; Με τι σιδηρόδρομο θα μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους στην Θεσσαλονίκη; Χωρίς σιδηρόδρομο και οδικό δίκτυο πάλι στις ελπίδες θα μείνουμε».

Ο κ. Λάμπρος Χατζηζήσης απάντησε ότι στον χώρο των επιχειρήσεων όλες οι προσπάθειες που γίνονται δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος. Λίγες έχουν αποτέλεσμα. Και συνέχισε λέγοντας ότι αν επενδύσουν θα αλλάξει το μέλλον της περιοχής αφού ανέφερε λεπτομέρειες για το ταξίδι τους , ακόμα και ότι δεν έτρωγαν χοιρινό …

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας γράφει στο Facebook:

«Στο διεθνές αεροδρόμιο της Καστοριάς υποδεχθήκαμε την ιδιωτική πτήση επιχειρηματιών από την Αίγυπτο που δήλωσαν επιθυμία επένδυσης στη Δυτική Μακεδονία στο χώρο της αγροδιατροφής.

Στο κλιμάκιο της Περιφέρειας συμμετείχαμε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Μενελαος Μακρυγιαννης ,η Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας κ. Ευφροσύνη Ντιό , το στέλεχος της ομάδας RIS της Περιφέρειας μας κ. Βασίλειος Μαχαιράς, η νομικός του γραφείο Περιφερειάρχη κ. Liana Biina , ο ειδικός γεωπόνος κ. Σιδηρόπουλος Γιώργος .Ενδεικτικά επισκεφθήκαμε το Καρπερό του Δήμου Δεσκάτης όπου οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για την ιδιαίτερη δυναμική της περιοχής στο χώρο της αγροδιατροφής. Αναφορά κατά αντιστοιχία έγινε και για τις περιοχές των Σερβίων, του Βοίου,, της Καστοριάς, της Εορδαίας του Αμυνταίου και της Φλώρινας. Σε αναμονή των εξελίξεων συνεχίζουμε την αναπτυξιακή προσπάθεια για την Περιφέρειά μας.»

Δρ. Λάμπρος Χατζηζήσης

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria