Αρκαδία: Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 άνθρωποι – Έφαγαν γουρουνόπουλο - OlaDeka

Αρκαδία: Στο νοσοκομείο με σαλμονέλα 15 άνθρωποι – Έφαγαν γουρουνόπουλο

Το μολυσμένο τρόφιμο καταναλώθηκε σε γιορτή στην εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας

Στο νοσοκομείο Καλαμάτας με συμπτώματα σαλμονέλας – γαστρεντερίτιδας κατέληξαν τουλάχιστον 15 άτομα έπειτα από κατανάλωση χοιρινού κατά την διάρκεια γιορτής στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας στην περιοχή Βάστα Αρκαδίας.

Η σαλμονέλωση που προκαλείται από το βακτήριο Salmonella είναι η  πιο συνηθισμένη μόλυνση από τρόφιμα, και παραμένει παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, με πάνω από 600 εκατομμύρια λοιμώξεις και 400.000 θανάτους κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν στo tharrosnews, φαίνεται πως όλοι νόσησαν από γουρουνοπούλα που αγόρασαν από πλανόδιο πωλητή. Το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου υπήρχε γιορτή στο εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας και τις επόμενες ημέρες πολλά άτομα άρχισαν να διαμαρτύρονται για κοιλιακό πόνο και άλλα συμπτώματα.

Αρχικά πήγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, διότι πολλοί ήταν κάτοικοι από διπλανό χωριό της Μεσσηνίας, αλλά καθώς τα κρούσματα αυξάνονταν στάλθηκαν τελικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από σαλμονέλα εμφανίζουν διάρροια, πυρετό και κράμπες στο στομάχι. Τα συμπτώματα συνήθως ξεκινούν μέσα σε 6 ώρες έως 6 ημέρες μετά την έκθεση και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν χωρίς θεραπεία μετά από 4-7 ημέρες.

Την υπόθεση ερευνούν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές, προκειμένου να εντοπισθεί η πηγή προέλευσης του τροφίμου που κατανάλωσαν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria