Τάσεις Φθινόπωρο 2022 - Τα 5 παλτό για τα οποία πρέπει να κάνετε χώρο στη ντουλάπα σας - OlaDeka

Τάσεις Φθινόπωρο 2022 – Τα 5 παλτό για τα οποία πρέπει να κάνετε χώρο στη ντουλάπα σας

Ποια είναι τα παλτό που η μόδα προτάσσει στις τάσεις της σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022-23;

Μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα η στιγμή να φορέσουμε παλτό, στο άκουσμα της λέξης και μόνο η αίσθηση της ζέστης πολλαπλασιάζεται, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου αποτρεπτικό για τη γνωριμία μας με τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν στο συγκεκριμένο είδος ένδυσης για τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022-23. Οι σημειώσεις που θα κρατήσετε για τα trends που αφορούν τα παλτό δεν περιλαμβάνουν περισσότερες από 5 κυρίαρχες κατηγορίες – και μία μικρότερη, που έρχεται ως retro chic “υποσημείωση” στις σιλουέτες. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι τάσεις στα παλτό για το Φθινόπωρο 2022

Ένα είναι απόλυτα σίγουρο για τα παλτό που θα φορέσουμε τη σεζόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022-23: θα είναι μάξι. Το μάξι μήκος επιστρέφει συνολικά στη μόδα για φέτος, αλλά ειδικά στα παλτό μοιάζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Saint Laurent, Chanel, Max Mara, Givenchy, Ann Demeulemeester, Trussardi, Altuzarra, Del Core, Rokh, Richard Quinn, Rick Owens, Acne Studios, Diesel, Valentino κ.ά. έχουν συμπεριλάβει τα μάξι παλτό στις προτάσεις τους για την προσεχή σεζόν αξιοποιώντας από κλασικές σιλουέτες και υφάσματα, όπως το tweed και το μαλλί, μέχρι τη faux γούνα, το ντένιμ και τα “παραγεμίσματα” (padded coats) για να εδραιώσουν την πρωτοκαθεδρία της συγκεκριμένης τάσης. 

Αν το μάξι μήκος παίζει ρόλο – κλειδί στο είδος των παλτό που προτάσσει η μόδα για φέτος, η wrap εκδοχή που τα κάνει να μοιάζουν με …ρόμπες είναι αυτή που έρχεται να προσφέρει statement θαλπωρή για το χειμώνα. Το hashtag #robelife είναι το πλέον ακριβές για περιγράψει την τάση όπως αυτή αποτυπώνεται στις προτάσεις των Acne Studios, Coperni, Bottega Veneta, Stella McCartney, Victor Glemaud, οι οποίοι μάλιστα φροντίζουν να απογειώσουν το coziness εξασφαλίζοντας απαλές, χνουδωτές υφές στα παλτό που φιλοξενούν στις συλλογές τους. Από την άλλη, ο οίκος Diesel οικειοποιείται τη σιλουέτα της ρόμπας για να δημιουργήσει τη ντένιμ βερσιόν της.  

Τα γούνινα παλτό δίνουν το παρών σε μία ακόμα χειμερινή σεζόν, κι όταν μιλάμε για γούνινα αναφερόμαστε στα faux fur μιας και η πλειοψηφία των luxury brands έχει καταργήσει τη χρήση πραγματικής γούνας από τις κολεξιόν της. Το αποτέλεσμα, βεβαίως, μοιάζει 100% αληθοφανές και οίκοι όπως Saint Laurent, Balmain, Gucci, Bottega Veneta και Dolce&Gabbana υποκείπτουν στη διαχρονική γοητεία της γούνας προσφέροντας από κλασικές έως fun, σε χρώματα κυρίως, επιλογές. 

Όσο δημοφιλή παραμένουν τα faux fur παλτό στη μόδα, άλλο τόσο ανθεκτικά στις τάσεις αποδεικνύονται τα duvet ή αλλιώς, puffer coats. Το μήκος που προτάσσεται και εδώ είναι το μάξι, ενώ ο όγκος τους μοιράζεται ανάμεσα σε υπερβολικά παραγεμίσματα και ντελικάτα καπιτονέ. Τα duvet coats θα τα αναζητήσετε στις συλλογές των οίκων Max Mara, Rick Owens, Dolce & Gabbana, Dion Lee, Ottolinger και Ermanno Scervino. 

Από τις κυρίαρχες τάσεις στα παλτό δεν απουσιάζει και αυτή που έρχεται στα πλαίσια μιας γενικότερης που μας θέλει φέτος να φοράμε δερμάτινα. Τα δερμάτινα biker jackets είναι το must – have πανωφόρι της σεζόν, ενώ τα δερμάτινα παλτό φαίνεται να είναι αυτά που θα παραλάβουν τη σκυτάλη καθώς προχωράμε πιο βαθιά στον χειμώνα. Οι σχεδιαστές, βεβαίως, φροντίζουν για φέτος να τους προσφέρουν ένταση μέσα από bold χαρακτηριστικά, όπως τα έντονα χρώματα, τα γυαλιστερά φινιρίσματα και οι τονισμένες λεπτομέρειες σε ώμους και γιακάδες. Prada, Dior, Chloé, Ermanno Scervino, Chanel, Dolce & Gabbana, Rejina Pyo, Saint Laurent φιλοξενούν στις Φ/Χ 2022-23 συλλογές τους τα bold leather coats στα οποία αξίζει να επενδύσετε αν θέλετε να υιοθετήσετε την τάση. 

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στην παρουσία μίας υπό-τάσης που θέλει τα παλτό στις συλλογές της νέας σεζόν να αγκαλιάζουν το ρετρό πνεύμα μέσα από τονισμένους ώμους και dramatic λεπτομέρειες στα μανίκια- όπως τα φτερά στα κλασικά herringbone παλτό του οίκου Prada. 

Runway looks

Saint Laurent FW’22

Chanel FW’22

Max Mara FW’22

Ann Demeulemeester FW’22

Givenchy FW’22

Trussardi FW’22

Del Core FW’22

Περισσότερα εδώ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria