Κακοκαιρία: Ο δήμος Εορδαίας και χωριά της Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Καταστροφές σε Ιωάννινα και Πτολεμαΐδα - OlaDeka

Κακοκαιρία: Ο δήμος Εορδαίας και χωριά της Καστοριάς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Καταστροφές σε Ιωάννινα και Πτολεμαΐδα

Κακοκαιρία: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναμένει τα σχετικά αιτήματα από τους Δημάρχους Καστοριάς και Εορδαίας, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως στην Πολιτική Προστασία και να Κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθούν απ’ ότι όλα δείχνουν, ο Δήμος ΕΟΡΔΑΙΑΣ και ο πρώην Δήμος Αγίων Αναργύρων(Καστοριά), μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις σημερινές νεροποντές. Στην Πτολεμαΐδα και σε χωριά όπως η Άρδασσα σημειώθηκε ρεκόρ βροχής με 77 χιλιοστά(65 το προηγούμενο καταγεγραμμένο), ενώ και στην περιοχή της Καστοριάς υπήρξαν τεράστιοι όγκοι βροχής.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο e-ptolemeos, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναμένει τα σχετικά αιτήματα από τους Δημάρχους Καστοριάς και Εορδαίας, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως στην Πολιτική Προστασία και να Κηρυχθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Πτολεμαΐδα, Πολύγυρο – Μπουρίνι σε Ιωάννινα, Λαμία

Μεγάλης καταιγίδα ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Πτολεμαΐδα. Πλημμύρισαν δρόμοι και καταστήματα, ενώ σε κατάσταση συναγερμού είναι η πυροσβεστική υπηρεσία και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου. Εξαιτίας της καταιγίδας μεγάλο τμήμα της πόλης είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Από πτώση κεραυνού πήρε φωτιά ένας τρακτέρ στην Άρδασσα, ενώ σημειώθηκε πτώση δέντρου μέσα στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Παρόμοια κατάσταση και στο τοπικό διαμέρισμα Περδίκκα όπου μάλιστα λόγω του όγκου των νερών έπεσε τοίχος πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο.

Έντονη βροχόπτωση και δεκάδες κεραυνοί σημειώνονται στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Η καταιγίδα συνοδεύτηκε από πολλούς κεραυνούς ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, ενώ σε κάποιες περιοχές έπεσε και χαλάζι, όπως στο ύψος της Μαυρομαντήλας, στο δρόμο Λαμίας – Στυλίδας που είναι τα διόδια της εθνικής οδού, όπου σημειώθηκε χαλαζόπτωση.

Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να κόψουν δέντρα που έπεσαν, είτε για ν’ αντλήσουν νερά. Στο εθνικό δίκτυο δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ τα τελευταία λεπτά υπάρχει μια ύφεση των φαινομένων στην Δυτική και Κεντρική Φθιώτιδα. Έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Στυλίδας και στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας στη Δυτική Μακεδονία και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας σύμφωνα με στοιχεία από το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Δυνατό μπουρίνι έπληξε νωρίς το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων. Χρειάστηκαν 20 λεπτά για να μετατραπούν οι δρόμοι σε ποτάμια στο κέντρο της πόλης. Μαζί με την έντονη βροχόπτωση έπνεαν ισχυροί άνεμοι, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Ένας νεαρός οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του, το οποίο καταπλάκωσε δένδρο που ξεριζώθηκε. Άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria