Mega deal: Συγχώνευση Ερρίκος Ντυνάν – Euromedica - OlaDeka

Mega deal: Συγχώνευση Ερρίκος Ντυνάν – Euromedica

Δημιουργείται νέος πόλος στον τομέα της υγείας με πάνω από 2.700 εργαζομένους και περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως – Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σημαντική συμφωνία στο τομέα της υγείας επίκειται σύμφωνα με πληροφορίες εντός των επόμενων ωρών. Η συμφωνία έχει επίκεντρο το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν το οποίο κατά τις πληροφορίες συγχωνεύεται με την Euromedica.  Η συγχώνευση καθιστά την Ημιθέα ΑΕ ισχυρό πόλο στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

Η εξέλιξη αυτή που αναμένεται να ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα δημιουργεί ένα νέο ισχυρό ιδιωτικό όμιλο υγείας.

Το Ερρίκος Ντυνάν διαθέτει περίπου 450 κλίνες (την στιγμή που ο Ευαγγελισμός έχει περίπου 800) ενώ ταυτόχρονα η Εuromedica διαθέτει κλινικές σε όλη την Ελλάδα και διαγνωστικά κέντρα.

Η Euromedica εξυγιάνθηκε με στρατηγικό επενδυτή το fund Farallon Capital σηματοδοτώντας αλλαγή σελίδας για έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους παροχής υπηρεσιών υγείας της χώρας. To επενδυτικό πλάνο της τάξης των 24 εκατ. ευρώ  υλοποιήθηκε με τη στήριξη του βασικού πιστωτή και στρατηγικού επενδυτή, του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Farallon Capital με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και γραφεία στο Λονδίνο, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 25 δισ. Στόχος της επένδυσης ήταν να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της Euromedica στην εγχώρια αγορά της περίθαλψης. Υπέρ του σχεδίου εξυγίανσης είχε ταχθεί το 68,1% των πιστωτών, δηλαδή οι βασικοί πιστωτές Ηealthcare Investors που ελέγχεται από Farallon Capital και η τράπεζα Πειραιώς, καθώς και πολλοί προμηθευτές της Euromedica.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο όμιλος Euromedica αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, διαθέτοντας πανελλαδικό δίκτυο (70 μονάδες σε λειτουργία σε 25 πόλεις). Πέραν των διαγωνιστικών κέντρων διαθέτει κλινικές, όπως ο “Κυανούς Σταυρός”, η “Γενική Κλινική” και το μαιευτήριο “Γένεσις” στη Θεσσαλονίκη μονάδες τεχνητού νεφρού και κέντρα αποκατάστασης.

Η Εuromedica έχει έκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Ιουλίου για εκλογή νέου ΔΣ (η θητεία του παρόντος έληξε στις 26 Ιουνίου).

Τον περασμένο Μάρτιο η επένδυση της Πειραιώς στο Ερρίκος Ντυνάν (Ημιθέα) πέρασε υπό τη διαχείριση της Blantyre αφού προηγουμένως η τράπεζα κεφαλαιοποίησε το σύνολο των απαιτήσεών της από δάνεια, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ύψους 145,2 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης

Σε καταρχήν συμφωνία για την απορρόφηση του Ομίλου EUROMEDICA ανακοινώνει ότι ήρθε η εταιρεία ΗΜΙΘΕΑ ΜΑΕ («Ημιθέα»), ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ. Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι «η δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους Υγείας στην Ελλάδα. Με την ολοκλήρωση της απορρόφησης, η ΗΜΙΘΕΑ θα διαθέτει έναν πλήρως καθετοποιημένο Όμιλο με παρουσία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, και σε Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, με ευρεία γεωγραφική κάλυψη της Ελληνικής Επικράτειας».

Το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν θα πλαισιωθεί από 7 Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο και Κοζάνη, από ένα ευρύτατο δίκτυο 23 Διαγνωστικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Λάρισα, Πιερία, Αλεξανδρούπολη), καθώς και από ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο νέος όμιλος υγείας θα απασχολεί πάνω από 2.700 εργαζομένους, ενώ θα διαθέτει περισσότερες από 1.000 κλίνες δευτεροβάθμιας φροντίδας πανελληνίως, έχοντας τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πάνω από 120.000 περιστατικά τον χρόνο. Στην πρωτοβάθμια περίθαλψη το δίκτυο του ομίλου, στην ωρίμανσή του, θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 1.000.000 επισκέψεις ετησίως μέσα από ένα πλέγμα 3.500 συνεργαζόμενων ιατρών σε όλη την Ελλάδα.

Η διαδικασία απορρόφησης θα ξεκινήσει σύντομα και η ολοκλήρωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών Ανταγωνισμού και τη λήψη των προβλεπόμενων στον νόμο εταιρικών εγκρίσεων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria