Φωτιά στην Πάτρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση χωριών – Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέτωπα - OlaDeka

Φωτιά στην Πάτρα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση χωριών – Τι γίνεται με τα υπόλοιπα μέτωπα

Ένα ακόμη καλοκαίρι προβλέπεται δύσκολο για τη χώρα μας, λόγω των φωτιών.

Δύσκολη είναι η μάχη που δίνει η Πυροσβεστική και το Σάββατο σε όλα τα μέτωπα της χώρας, καθώς οι φωτιές που έχουν εκδηλωθεί είναι πολλές με τις κυριότερες να καταγράφονται σε Κρήτη, Αχαϊα, Ναυπακτία και Αργολίδα.

Nωρίτερα, με μήνυμα από το 112, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή της Πάτρας να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 48 άνδρες της Πυροσβεστικής, 34 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Αυτό που ανησυχεί την Πυροσβεστική, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, είναι πως η φωτιά επεκτείνεται προς το βουνό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στα λιοστάσια στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία.

Αναζωπυρώσεις στην Κρήτη

Συνεχίζεται η μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και νότια του Ρεθύμνου καθώς ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, παρόλο που η εικόνα της φωτιάς έμοιαζε καλύτερη πριν από λίγες ώρες.

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης μίλησε για δύο μέτωπα της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη. Το ένα κατευθύνεται προς Άγιο Γεώργιο και το άλλο στην περιοχή Κρύα Βρύση με κατεύθυνση προς Σακτούρια. Μάλιστα έκανε λόγο για ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για ριπές ανέμων που φτάνουν ακόμα και τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το cretapost, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε ανάμεσα στην περιοχή Μελαμπές και την Αγία Γαλήνη ενώ οι φλόγες βρέθηκαν κοντά στον οικισμό Άγιο Γεώργιο και Σαχτούρια.

«Δώσαμε εντολή για εκκένωση του Αγίου Γεωργίου αλλά και κάποιων σπιτιών που βρίσκονται μεμονωμένα στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος του Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα στο μέτωπο του Αγίου Γεωργίου.

Πέρα τον πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που δρουν στα σημεία της φωτιάς, ρίψεις πραγματοποιεί ένα ελικόπτερο ERICSON ενώ αναμένεται να φτάσει ένα ακόμα από την Τρίπολη, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Το δυστύχημα είναι ότι τα καναντέρ δεν έχουν τη δυνατότητα να ανεφοδιαστούν λόγω κυματισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση όλων των εστιών από Κρύα Βρύση μέχρι και πιο νότια στο Ροδάκινο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ταταράκης έκανε λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές με κόστος στη ζωή των κατοίκων του Αγίου Βασιλείου ενώ διατηρεί ισχυρές υποψίες ότι όλα όσα συνέβησαν από χθες το μεσημέρι αφορούν σε εμπρησμό. Ο ίδιος αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα όταν βρέθηκε μερικώς εγκλωβισμένος στο χωριό Μέλαμπες με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση. «Είμαι καλά στην υγεία μου αυτή την ώρα όμως ανησυχώ για το θέμα των αναζωπυρώσεων οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και σε πολλά μέτωπα λόγω των μποφόρ που επικρατούν στην περιοχή».

Νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, καθώς νέα φωτιά εκδηλώθηκε στο Ηράκλειο στο δάσος της Κέρης στο δήμο Μαλεβιζίου.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Ελληνικό

Νωρίτερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό, της βόρειας Κυνουρίας, στην Αρκαδία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Επίσης, επίγειες δυνάμεις σπεύδουν σε δύο πυρκαγιές στον κάμπο της Αργολίδας.

Τέλος, έχει εκδηλωθεί φωτιά στην Παλαιοπαναγιά Ναυπακτίας, όπου πηγαίνουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria