Τουρκικά ΜΜΕ: Ενόχληση για την ελληνοαμερικανική άσκηση «Poseidon's Rage» - OlaDeka

Τουρκικά ΜΜΕ: Ενόχληση για την ελληνοαμερικανική άσκηση «Poseidon’s Rage»

Η μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ ενόχλησε τον τουρκικό τύπο, που έκανε λόγο για άσκηση που «τόνωσε το ηθικό» της Ελλάδας, λόγω παρουσίας αμερικανικών F-35

Η μεγάλη κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, με την επωνυμία «POSEIDON’S RAGE 22», που πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της χώρας το διάστημα 11-20/7/2022, ενόχλησε τους Τούρκους, με δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου να κάνουν λόγο για άσκηση που «τόνωσε το ηθικό» της Ελλάδας, λόγω παρουσίας αμερικανικών F-35.

Mε τίτλο : «Η άσκηση στην Κρήτη τόνωσε το ηθικό των Ελλήνων. Σύντομα τα F-35 μας, θα πετάξουν μαζί», το δίκτυο TR Haber αναφέρεται στην άσκηση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αλλά και στην παρουσία στην Σούδα -και στην 115 ΠΜ- του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του υφυπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά, του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη. Έλληνες και Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν τη στατική έκθεση των αμερικανικών μαχητικών F-35, κάτι που φαίνεται πως ενόχλησε το τουρκικό δίκτυο.

«Τα αεροπλάνα F-35 που έφερε ο αμερικανικός στρατός στην Κρήτη για κοινή άσκηση με την Ελλάδα, τόνωσαν το ηθικό της Αθήνας. Ποζάροντας με τους Αμερικανούς μπροστά στα F-35, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε : ’’Σύντομα τα αμερικανικά και ελληνικά F-35 θα πετάξουν μαζί στο Αιγαίο”» σχολίασε το TR Haber, προβάλλοντας τις δηλώσεις Δένδια, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να δούμε σύντομα αμερικανικά F-35 να εκπαιδεύονται μαζί με ελληνικά F-35.

2__1_

«Η διοίκηση της Αθήνας ετοιμάζεται να υποβάλει επίσημο αίτημα προς την Ουάσιγκτον για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35. Τα ελληνικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως θα ζητηθούν 40 F-35 από τις ΗΠΑ. Είναι γνωστό ότι η Ουάσιγκτον βλέπει θετικά αυτό το αίτημα. Η αεροπορική άσκηση στην Κρήτη λοιπόν έδωσε στους Αμερικανούς την ευκαιρία να πλασάρουν τα F-35» αναφέρει το TR Haber, κάνοντας αναφορά και στον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, που χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» την κίνηση της Ελλάδας να προμηθευτεί F-35 από την Ουάσιγκτον.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria