Προκήρυξη για θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στη Καστοριά - OlaDeka

Προκήρυξη για θέσεις υποψήφιων διδακτόρων στη Καστοριά

Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την απόφαση υπ. αριθμ. 12/16-06-2022 , Θέμα 5ο της Συνέλευσης του Τμήματος προκηρύσσει θέσεις υποψηφίων διδακτόρων και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή υποψηφιοτήτων στα παρακάτω γνωστικά πεδία στα οποία υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς μελών ΔΕΠ του Τμήματος για επίβλεψη διδακτορικών διατριβών:

Α/ΑΜΕΛΟΣ ΔΕΠ-ΒΑΘΜΙΔΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝΓΛΩΣΣΑ
1ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΚαθηγήτριαMigration and Refugee Studies2ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
2ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣΚαθηγητήςΚοινωνική Υπολογιστική και Metaverse (Social and Metaverse Computing)1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
3ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣΚαθηγητήςΨηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing)1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
4ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣΚαθηγητήςΨηφιακή Δημοκρατία (Digital Democracy)1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
5ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣΚαθηγητήςBlock Chain και Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Block Chain and Digital Transformation)1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
6ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΠΠΑΣΚαθηγητήςΕυφυΐα Παγκοσμίου Ιστού (Web Intelligence)1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
7ΑΜΑΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥΕπίκουρη ΚαθηγήτριαΔημόσιες σχέσεις στην πολιτική1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
8ΑΜΑΛΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥΕπίκουρη ΚαθηγήτριαΕπικοινωνιακή διαχείριση πολιτικών σκανδάλων και κρίσεων1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
9ΜΙΧΑΗΛ ΒΡΙΓΚΑΣΕπίκουρος ΚαθηγητήςΕικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
10ΜΙΧΑΗΛ ΒΡΙΓΚΑΣΕπίκουρος ΚαθηγητήςΥπολογιστική όραση1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
11ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΣΙΩΛΑΕπίκουρη ΚαθηγήτριαΔημοσιογραφία και Νέα Μέσα.2ΕΛΛΗΝΙΚΗ
12ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΚΟΣΕπίκουρος ΚαθηγητήςΠολιτική επικοινωνία και κοινωνία των πολιτών1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ
13ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΚΟΣΕπίκουρος ΚαθηγητήςΠολιτική επικοινωνία πολιτικών προσώπων και θεσμών1ΕΛΛΗΝΙΚΗ/ΑΓΓΛΙΚΗ

Οι υποψηφιότητες με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται από  4.07.2022 έως και  την Παρασκευή  30.09.2022 σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω.

Η σχετική αίτηση (επισυνάπτεται) αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί από τον/την υποψήφιο/α μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκτός των συστατικών επιστολών) θα πρέπει να σκαναριστούν και να αποθηκευτούν σε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ pdf αρχείο, το οποίο θα πρέπει να αναρτήσουν στον σύνδεσμο https://forms.gle/pLTyKjXF1mphNWkn7 . Για την ανάρτηση θα πρέπει να διαθέτουν ή να δημιουργήσουν λογαριασμό Google. Στον ίδιο σύνδεσμο και μέχρι την ίδια προθεσμία, θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει ώστε να αναρτηθούν και οι συστατικές επιστολές από τους ίδιους τους/τις συντάκτες/ριες ή εναλλακτικά να τις έχουν στείλει οι συντάκτες/ριες είτε ηλεκτρονικά είτε με ταχυδρομείο/ταχυμεταφορά στην Γραμματεία του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων (διεύθυνση: Περιοχή Φούρκα Τ.Κ. 52100 Καστοριά, τηλ. 2467440020, email: [email protected]). Η μη υποβολή των συστατικών επιστολών θα εκληφθεί ως μη σύσταση του/της υποψηφίου/ας. Συστήνεται η έγκαιρη ανάρτηση/αποστολή των συστατικών επιστολών από τους/τις συντάκτες/ριες ενώ  η αίτηση να συμπληρωθεί σε επόμενο διάστημα αφού επιβεβαιώσουν ότι έχουν ήδη αναρτηθεί/σταλεί οι συστατικές επιστολές.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων έχουν όσοι/ες πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Είναι πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. (Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής.
  • Είναι κάτοχοι Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή αναγνωρισμένου ως ισότιμου ιδρύματος της αλλοδαπής ή είναι κάτοχοι ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου κατά το άρθρο 46 του ν. 4485/2017.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

α. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

β. Αντίγραφο πτυχίου και αναλυτική βαθμολογία καθώς και, κατά περίπτωση, έγγραφη βεβαίωση ισοτιμίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τίτλους σπουδών από ιδρύματα του εξωτερικού.

γ. Αντίγραφο Δ.Μ.Σ. και αναλυτική βαθμολογία, καθώς και, κατά περίπτωση, έγγραφη βεβαίωση ισοτιμίας Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για τίτλους σπουδών προερχόμενους από ιδρύματα του εξωτερικού.

δ. Αντίγραφα πτυχιακής και διπλωματικής εργασίας (εφόσον υπάρχουν).

ε. Τουλάχιστον δύο (2) συστατικές επιστολές κατά προτίμηση από μέλη ΔΕΠ σε φακέλους σφραγισμένους από τους/τις συντάκτες/ριες.

στ. Αποδεικτικά στοιχεία επαρκούς γνώσης της Αγγλικής γλώσσας.

ζ. Αντίγραφα επιστημονικών δημοσιεύσεων και πιστοποιητικά συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα, σχετικής εμπειρίας κ.λπ. (εφόσον υπάρχουν).

η. Κάθε άλλο στοιχείο που συμβάλλει στην πληρέστερη αξιολόγηση των υποψηφίων (π.χ. αποδεικτικά ερευνητικής δραστηριότητας, διακρίσεις, αποδεικτικά προϋπηρεσίας, αντίγραφα εργασιών που έχουν εκπονηθεί σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα κ.τ.λ.).

θ. Προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής (Ερευνητική Πρόταση) όπως περιγράφεται παρακάτω.

ι. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου.

Τα παραπάνω θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί κατά την υποβολή της αίτησης, με εξαίρεση το αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εφόσον κατατεθεί αναλυτική βαθμολογία και βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών.

Το προσχέδιο Διδακτορικής Διατριβής (Ερευνητική Πρόταση), θα πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

α. Ενδεικτικό Τίτλο στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, Θεματική Περιοχή/Περιοχές (“Areas of interest”) και από δύο (2) έως πέντε (5) Λέξεις – Κλειδιά (“Keywords”).

β. Συνοπτική περιγραφή του θέματος.

γ. Σύνοψη των, κατά κρατούσα επιστημονική πρακτική, αντιλήψεων σχετικά με το προτεινόμενο θέμα (“Literature Review and State of Art”).

δ. Συνεισφορά και πρωτοτυπία της προτεινόμενης διατριβής (“Contribution to Science”).

ε. Βασικό σκοπό, στόχους και ερευνητικές προτάσεις της διδακτορικής διατριβής (“Research Propositions”).

στ. Μεθοδολογία Έρευνας (“Research Methodology”).

ζ. Συνάφεια του προτεινόμενου θέματος με το γνωστικό αντικείμενο και το συνολικό ακαδημαϊκό (ερευνητικό/συγγραφικό/διδακτικό) έργο του Επιβλέποντος μέλους (“Relevance”).

η. Προσδιορισμό προβλεπόμενης διάρκειας των βασικών επιμέρους φάσεων/σταδίων εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής, όπως λ.χ. βιβλιογραφική ανασκόπηση, συλλογή και επεξεργασία ερευνητικού υλικού (“Gantt Chart”).

θ. Βιβλιογραφικές αναφορές, οι οποίες θα εμφανίζονται στην πρόταση (“References”).

Διαδικασία επιλογής υποψηφίων διδακτόρων

Η Συνέλευση του Τμήματος αφού λάβει υπόψη τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, τις κατηγοριοποιεί με βάση την συνάφεια του ερευνητικού αντικειμένου και ορίζει μία τριμελή επιτροπή ανά κατηγορία αιτήσεων, αποτελούμενες από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. Οι επιτροπές εξετάζουν όλα τα συνυποβαλλόμενα με την αίτηση έγγραφα και καλούν σε συνέντευξη τον/την υποψήφιο/α. Ακολούθως, οι επιτροπές συντάσσουν αναλυτικό υπόμνημα, στο οποίο αναγράφονται οι λόγοι για τους οποίους κάθε υποψήφιος/α πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει δεκτός/η και το υποβάλλουν στη Συνέλευση. Εάν ο/η υποψήφιος/α στην αίτησή του/της δεν προτείνει επιβλέποντα/ουσα καθηγητή/τρια, αυτός/η προτείνεται από την επιτροπή και τίθεται προς έγκριση από τη Συνέλευση. Η Συνέλευση του Τμήματος συνεκτιμά το υπόμνημα της επιτροπής με την γνώμη του/της προτεινόμενου/ης  επιβλέποντα/ουσας και εγκρίνει ή απορρίπτει αιτιολογημένα την αίτηση του/της υποψηφίου/ας. Στην εγκριτική απόφαση ορίζεται επίσης η γλώσσα συγγραφής της διδακτορικής διατριβής. Στην ίδια απόφαση, η Συνέλευση δύναται να καθορίσει ως προϋπόθεση για την εκπόνηση της Διδακτορικής Διατριβής του/της υποψήφιου/ας, την παράλληλη επιτυχή παρακολούθηση μαθήματος ή άλλες συναφείς με την επιστημονική έρευνα υποχρεώσεις. Αλλαγή του τίτλου ή εξειδίκευση τίτλου της διδακτορικής διατριβής ή αλλαγή της γλώσσας εκπόνησής της μπορεί να γίνει κατόπιν τεκμηριωμένης εισήγησης της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής και έγκρισης από τη Συνέλευση του Τμήματος.

Η Συνέλευση του Τμήματος αναθέτει στον/στην προτεινόμενο/η επιβλέποντα/ουσα την επίβλεψη της διδακτορικής διατριβής και ορίζει τριμελή συμβουλευτική επιτροπή, με αρμοδιότητα να πλαισιώνει και να υποστηρίζει την εκπόνηση και την συγγραφή της.

Μετά τον ορισμό από τη Συνέλευση του Τμήματος  της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, η Γραμματεία του Τμήματος προχωρά στην ανάρτηση στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος των ονομάτων των υποψηφίων διδακτόρων, των επιβλεπόντων/ουσών  και των μελών της Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, τον τίτλο και σύντομη περίληψη της προς εκπόνηση διδακτορικής διατριβής.

Τα δικαιώματα, οι πρόσθετες υποχρεώσεις του/της υποψήφιου/ας διδάκτορα, οι ρήτρες, τα παραδοτέα και τα χρονικά περιθώρια περάτωσης των διατριβών, μνημονεύονται ρητά στον Κανονισμό Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος (ΦΕΚ 1952Β/21-05-2020) που βρίσκεται αναρτημένος στην κεντρική ιστοσελίδα του Τμήματος και τον οποίο ο/η υποψήφιος/α οφείλει να λάβει γνώση πριν την κατάθεση της αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία

του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων στο τηλέφωνο 2467440020-21 ή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] .

Η Πρόεδρος του Τμήματος

Καθηγήτρια  Δόμνα Μιχαήλ

Κατεβάστε την Προκήρυξη από ΕΔΩ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria