Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολ. το brent - Μειώνεται η ζήτηση για βενζίνη - OlaDeka

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολ. το brent – Μειώνεται η ζήτηση για βενζίνη

Τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 96,3 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,5%

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο την Τετάρτη, ανακτώντας μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών, οι οποίες οδήγησαν τόσο το ευρωπαϊκό όσο και το αμερικανικό αργό κάτω από το «φράγμα» των 100 δολαρίων, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης έκλεισαν στα 96,3 δολάρια/βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη 0,5% ή 0,46 δολαρίων/βαρέλι.

Παρόμοια εικόνα και για το ευρωπαϊκό brent, με τα συμβόλαια Σεπτεμβρίου να διαμορφώνονται στα 99,57 δολάρια/βαρέλι, με οριακή άνοδο 0,1%.

Μικρές απώλειες 1% σημείωσε η βενζίνη στις ΗΠΑ, κλείνοντας στα 3,233 δολάρια/γαλόνι, ενώ οριακή άνοδο στα 3,66 δολάρια/γαλόνι κατέγραψε και το πετρέλαιο θέρμανσης παραδόσεως Αυγούστου.

Στο μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του φυσικού αερίου σημείωσαν “άλμα” άνω του 8% σήμερα, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις ενισχύουν την πιθανότητα να αυξηθεί η ζήτηση.

Τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας έκθεσης για τις προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ, αποκάλυψαν σημαντική μείωση της ζήτησης για βενζίνη. Ο δείκτης συνολικής προσφοράς βενζίνης, μειώθηκε κατά 8% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδας, στον μέσο όρο των 8,7 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria