Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Συντηρητικών – Το διάγγελμα του - OlaDeka

Παραιτήθηκε ο Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Συντηρητικών – Το διάγγελμα του

Παραιτηση Μπόρις Τζόνσον: Στο διάγγελμά του ανέφερε πως η πίεση και η θέληση της ηγεσίας των Συντηρητικών να παραιτηθεί ήταν τόσο μεγάλες, που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.

Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υποκύπτοντας στην αφόρητη πίεση από τις παραιτήσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών τις προηγούμενες 48 ώρες.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του διαδόχου του στην οδό Ντάουνινγκ. Παράλληλα, ετοίμασε λίστα στελεχών που θα καταλάβουν τις θέσεις όσων έχουν παραιτηθεί στον ανώτερο κυβερνητικό μηχανισμό.

Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε στο ποσοστό που κατέκτησε το κόμμα του στις εκλογές. «Ήταν δουλειά μου και το καθήκον μου και υποχρέωσή μου να συνεχίσω το 2019», ανέφερε, κάνοντας αναφορές στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και τις ενέργειες κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν. «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τη μάχη σας για την ελευθερία για όσο χρειαστεί», είπε απευθυνόμενος στον λαό της Ουκρανίας.

Αναφορά έκανε και στις ευκαιρίες που δίδονται στους Βρετανούς. «Πρέπει σε κάθε μέρος να προσπαθούμε», είπε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η χώρα του θα είναι η πιο εύπορη στην Ευρώπη. Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι λάθος να αλλάζουν οι κυβερνήσεις ενώ φέρνουν αποτελέσματα, ενώ και στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του πάει καλά.

«Κανένας δεν είναι αμετακίνητος στην πολιτική. Θα υπάρχει επόμενος ηγέτης που θα οδηγήσει αυτή τη χώρα σε δύσκολους καιρούς και θα συνεχίσει την περικοπή των φόρων για να μπορεί να δημιουργεί εισόδημα στη Βρετανία. Και λέω στον επόμενο ηγέτη ότι θα δώσω όση περισσότερη υποστήριξη μπορώ».

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρησή του, ενώ ευχαρίστησε τη σύζυγό του Κάρι, αλλά και τα παιδιά του. «Πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω εσάς, το Βρετανικό κοινό», είπε, προσθέτοντας ότι μέχρι την εκλογή νέου πρωθυπουργού, η κυβέρνηση θα είναι παρούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το Συντηρητικό Κόμμα (που κυβερνά εδώ και 12 συνεχή χρόνια τη Βρετανία) θα έχει τώρα δύο εβδομάδες ώστε να συλλέξει υποψηφιότητες, να καταλήξει στους δύο επικρατέστερους και να τους θέσει στην επιλογή των μελών των «Τόρις», πριν τη θερινή διακοπή.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria