Οι Καστοριείς της Νέας Υόρκης τίμησαν τη μνήμη του Προφήτη Ηλία - OlaDeka

Οι Καστοριείς της Νέας Υόρκης τίμησαν τη μνήμη του Προφήτη Ηλία

 Ο Σύλλογος Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς την Κυριακή, 17 Ιουλίου 2022, τίμησαν από κοινού τη μνήμη του Προφήτη Ηλία, του προστάτη των γουνοποιών με μια σειρά εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και βοηθούμενου υπό του π. Βασιλείου Δρόσου και του ιερατικού προϊσταμένου του ναού, π. Γεωργίου Αναστασίου, του αρχιδιακόνου Διονυσίου Παπίρη και του διακόνου Μιχαήλ Γιαβρή που τελέστηκαν στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν της Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκαν με την πανηγυρική εκδήλωση και το γεύμα που παρατέθηκε στο πνευματικό κέντρο των Καστοριέων, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το ναό.

Οι εκδηλώσεις στην μνήμη του Προφήτη Ηλία αποτελούν μια από τις καθιερωμένες και συνάμα μνημειώδεις εκδηλώσεις του ιστορικού συλλόγου.

Οι πρόεδροι των Καστοριέων Δήμος Σιώκης και Τούλα Καλαπούτη και τα άλλα στελέχη εν΄πω παρακολουθούν την Θεία Λειτουργία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο γεύμα παρακάθησε και ο απερχόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, κ. Κλεάνθης Μεϊμάρογλου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Δήμος Σιώκης και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδεφότητας Κυριών Καστοριάς Τούλα Καλαπούτη, καθώς επίσης και ο Γιώργος Ανδρεόπουλος, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών Μιχάλης Στρατής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία, που ως γνωστόν είναι προστάτης των γουνοποιών και της Καστοριάς.

Τα λάβαρα του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» και της Φιλοπτώχου Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην προσφορά των Καστοριέων και του Συλλόγου στην ομογένεια και στην γενέτειρα και στην αέναη φιλανθρωπική τους δράση.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν η προτελευταία για την φετινή σεζόν. Η τελευταία εκδήλωση της σεζόν κατά κανόνα λαμβάνει χώρα στην Καστοριά, όπου με κάθε επισημότητα απονέμονται οι υποτροφίες του Συλλόγου στους σημαιοφόρους των λυκείων της Καστοριάς.  

Ο Σύλλογος Καστοριέων εφέτος γιορτάζει την 112η επέτειο της ιδρύσεως του, ενώ Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς Συλλόγου γιορτάζει την 102ή επέτειο της ιδρύσεως της και αμφότεροι ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.

Ο διάκονος Μιχαήλ ΓΙαβρής, αριστερά και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Γεώργιος Αναστασίου, ενώ τελούν την Αρτοκλασία υπέρ υγείας των Καστοριέων της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο κατάμεστος ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουίτστοουν όπου οι Καστοριείς τίμησαν τη μνήμη του Προφήτη Ηλία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Τα λάβαρα του Συλλόγου Καστοριέων Νέας Υόρκης «Ομόνοια» και της Φιλοπτώχου Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, αριστερά και ο Μιχάλης Στρατής, κεντρικός ομιλητής.
Στο κέντρο ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών Μιχάλης Στρατής, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης.
Στιγμιότυπο από το γεύμα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria