Κρουαζιέρες από τη Ρωσία στην Τουρκία ξεκινούν στις 16 Ιουλίου - OlaDeka

Κρουαζιέρες από τη Ρωσία στην Τουρκία ξεκινούν στις 16 Ιουλίου

Κρουαζιέρες από τη Ρωσία προς την Τουρκία ξεκινούν στις 16 Ιουλίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ρώσους να επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι αρκετούς προορισμούς της Τουρκίας. 

Οι κρουαζιέρες θα ξεκινούν από το Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, με το κρουαζιερόπλοιο Astoria Grande, το οποίο μπορεί να  φιλοξενήσει έως και 1.400 επιβάτες.

Οι σταθμοί της κρουαζιέρας: Σότσι, Σινώπη, Τραπεζούντα, Κωνσταντινούπολη (με ελλιμενισμό για κάποιες ημέρες), Τσεσμέ και επιστροφή στο Σότσι.

Το Astoria Grande θα πραγματοποιήσει 16 τέτοιες κρουαζιέρες μέχρι τον Οκτώβριο. Το κρουαζιερόπλοιο, που ονομαζόταν προηγουμένως «AIDAcara», ταξίδευε στη Βαλτική Θάλασσα, φέροντας γερμανική σημαία. Η ρωσική εταιρεία Akvilon αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο για να ξεκινήσει το πρόγραμμα κρουαζιέρας Türkiye.

Η τουρκική τουριστική εταιρεία Miray Cruises θα παρέχει τις υπηρεσίες στα τουρκικά λιμάνια που θα επισκεφθεί το Astoria Grande.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 856.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν την Τουρκία, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 7,5% του συνόλου των αφίξεων ξένων τουριστών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Την ίδια περίοδο πέρυσι και το 2020, η χώρα υποδέχτηκε 570.000 και 318.000 παραθεριστές αντίστοιχα από τη Ρωσία.

Τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, οι Ρώσοι ήταν η τρίτη μεγαλύτερη εθνικότητα τουριστών, μετά τους Γερμανούς και τους Βούλγαρους.

Τον Μάιο, περισσότεροι από 360.000 Ρώσοι έκαναν διακοπές στην Τουρκία, από μόλις 19.000 πριν από ένα χρόνο και 964 τον Μάιο του 2020.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, εξάλλου, 317 κρουαζιερόπλοια επισκέφτηκαν τα λιμάνια της Τουρκίας με τον συνολικό αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας να φτάνει τους 206.000.

Μόνο τον Ιούνιο, τα λιμάνια της χώρας υποδέχθηκαν 122 κρουαζιερόπλοια με σχεδόν 91.000 ταξιδιώτες.

Το Κουσάντασι ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός για τις κρουαζιέρες. Στο α΄εξάμηνο του έτους υποδέχθηκε σχεδόν 140.000 επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια.

Φέτος, αναμένεται να επισκεφτούν τα λιμάνια της Τουρκίας 1.052 κρουαζιερόπλοια, φέροντας περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria