Καστοριά - Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism - OlaDeka

Καστοριά – Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism

Τουρισμός θέασης άγριων ζώων – Wildlife tourism. Εκεί που θα μπορούσε να ποντάρει η Καστοριά !! (μεταξύ σοβαρού και αστείου..)

Όλοι μας έχουμε νοιώσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας ότι θέλουμε να πάμε για σαφάρι στην Αφρική ή μία βαρκάδα παρακολουθώντας τις φάλαινες ή δελφίνια… ή ακόμα και σε κάποιο βουνό να παρακολουθήσουμε τις αρκούδες να ψαρεύουν ή τα ελάφια στην βοσκή τους. Πόσο εντυπωσιάζεσαι από ένα βίντεο πουλιών που πετάνε ή ενός κοπαδιού αγριόχοιρων; Σίγουρα, αρκετά, όπως όλοι μας!

Κάπως έτσι, με το αίσθημα του εντυπωσιασμού δημιουργήθηκε ακόμη ένα νέο είδος τουρισμού, ο τουρισμός θέασης άγριων ζώων(=wild life tourism) που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως βασική επιλογή για την επίσκεψη στην πόλη της Καστοριάς.

Οι μορφές που μπορεί να παρατηρηθεί αυτό το είδος τουρισμού είναι τρεις.

  • Σε αιχμαλωσία, δηλαδή σε ενυδρεία (ενυδρείο Καστοριάς) και ζωολογικά πάρκα (ελάφια Προφήτη Ηλία).
  • Σε πάρκα άγριων ζώων που αποτελούνται από μεγάλων διαστάσεων έκτασης γης ώστε τα ζώα να μπορούν να ζουν σαν το φυσικό τους περιβάλλον. Στη φύση η οποία δεν έχει επεξεργαστεί καθόλου από τον άνθρωπο. (Γράμμος)
  • Και φυσικά αυτός ο τόπος που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω είναι η Καστοριά όπου η ανευθυνότητα και η ανεπάρκεια ανευθυνουπευθύνων επιτρέπει να “Ζούμε μαζί” με τις αρκούδες – Εμείς αλλά όχι αυτοί που διαφημίζουν το νέο project που επινόησαν και σίγουρα δεν τους αφορά ως προς την ακριβή αποτύπωση των λέξεων.

Η πιο ασφαλής και υπεύθυνη μορφή αυτού του είδους τουρισμού είναι η θέαση των άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και όχι στο αστικό όπου μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον στην περιοχή μας!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria