Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον καμένο παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας - OlaDeka

Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον καμένο παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας

Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου, υπεύθυνης αγροτικού ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στον καμένο παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022,  η Ολυμπία Τελιγιορίδου, υπεύθυνη αγροτικού ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας, στον Παραδοσιακό Ελαιώνα της Άμφισσας, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO που η παρουσία του ανάγεται στην αρχαιότητα και δυστυχώς έπληξε η πρόσφατη πυρκαγιά.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για την καταστροφή είναι τεράστιες καθώς η δήθεν υποδειγματική προστασία των αρχαιολογικών χώρων, που διαφήμιζε, αποδείχθηκε ψεύτικη.

Η αδυναμία άμεσης παρέμβασης στον αρχαιότερο ελαιώνα του κόσμου, άφησε τη φωτιά να φτάσει μέχρι τη θάλασσα.

Η φιλότιμη προσπάθεια των πυροσβεστών και των κατοίκων δεν είχε την ανάλογη άμεση και αποτελεσματική κρατική συνδρομή. Εκτός από την καταστροφή μεγάλου τμήματος του Δελφικού τοπίου, οι δυσμενείς συνέπειες αφορούν και το εισόδημα των αγροτών της περιοχής, που συνεχίζουν για αιώνες τις παραδοσιακές καλλιεργητικές πρακτικές, παράγοντας την ΠΟΠ επιτραπέζια “ελιά Αμφίσσης”.

Τώρα απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του ελαιώνα, τη στήριξη του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών της Άμφισσας όσο διαρκεί η απώλεια του εισοδήματός τους, την αποζημίωση στο 100 % των ζημιών και τον σοβαρό σχεδιασμό πρόληψης ανάλογων φαινομένων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria