Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται 1.200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - OlaDeka

Δημοτική Αστυνομία: Έρχονται 1.200 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

Με 1.200 προσλήψεις, και μάλιστα μέσω ΑΣΕΠ , αναβαθμίζει την υποστελεχωμένη Δημοτική Αστυνομία η κυβέρνηση. Την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θέλοντας να δώσει πνοή στον υποβαθμισμένο ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας και να την καταστήσει αρωγό στην καταπολέμηση της παραβατικότητας, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Ο τρόπος πρόσληψης του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει στη διάθεσή της η «Βραδυνή της Κυριακής».

Σημειώνεται πως το πλαίσιο των προσλήψεων του ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας μέχρι σήμερα, ακολουθεί τις διατάξεις του Π.Δ. 135/2016, και διενεργείται με το σύστημα μορίων από Επιτροπές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Εκτός από τα αντικειμενικά κριτήρια – μόρια, υπάρχουν και οι εξής περιορισμοί:

– Όρια ηλικίας, καθώς οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί, προκειμένου για τους κλάδους ΠΕ και ΤΕ, το 30ό έτος και για τον κλάδο, το 26ο έτος.

– Όρια στο ύψος. Οι γυναίκες προβλέπεται να έχουν ανάστημα, τουλάχιστον 1,67 μ., ενώ οι άνδρες, τουλάχιστον 1,70 μέτρα.

– Πλέον, με τις αλλαγές το σύστημα πρόσληψης θα ενταχθεί στην αρμοδιότητα του ΑΣΕΠ. Προβλέπεται να διεξαχθεί πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4765/2021. Ο διαγωνισμός θα αφορά στην εξέταση γνώσεων, στη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Θα έχει δομημένη συνέντευξη, καθώς και πρόσθετες διαγωνιστικές διαδικασίες.

– Θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα όρια ηλικίας, τα φυσικά προσόντα των υποψηφίων, οι αθλητικές δοκιμασίες και τα ψυχομετρικά τεστ. Oι προσλήψεις να γίνουν κατά προτεραιότητα, σε κλάδους Π.Ε. (Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης) και Τ.Ε. (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης). Όταν συνταχθούν οι τελικοί πίνακες και ορκιστούν οι επιτυχόντες, θα υπάρχει υποχρέωση παρακολούθησης ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, σε συνεργασία με το ΕΚΔΔΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria