Ας πάψει εδώ "το διαίρει και βασίλευε" - Ο Δ. Βαενάς για την πρόταση του Μητροπολίτη - OlaDeka

Ας πάψει εδώ “το διαίρει και βασίλευε” – Ο Δ. Βαενάς για την πρόταση του Μητροπολίτη

“Φωτιές” συνεχίζει να βάζει ο νέος Μητροπολίτης με το θέμα της ανέγερσης του ναού στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Ένας ακόμη εκπρόσωπος που μάλλον έχει ξεχάσει τι σημαίνει να μην έχεις χρήματα να ταΐσεις τα παιδιά σου, να τα μορφώσεις, να τα ζεστάνεις τις κρύες νύχτες του χειμώνα, να πληρώσεις λογαριασμούς, εφορία, να σώσεις το σπίτι σου από πλειστηριασμό κλπ.
Πράγματα δηλαδή που απασχολούν έντονα το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του νομού μας τα τελευταία χρόνια. Και αντί να συστρατευθεί και να δώσει λύσεις, όπου μπορεί, στα προβλήματα αυτά το μόνο που κάνει είναι να θεωρεί ως μοναδική λύση και “μοναδικό διαμάντι” την ανέγερση ενός ακόμη ναού.
Πόσο μακρυά από την πραγματικότητα;
Πόσο “εγώ” μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που έχει αναλάβει να εκπροσωπεί Αυτόν που πάντα είχε το Εμείς στον λόγο Του και στις πράξεις Του;
Πόσο εγωιστικό είναι όλο αυτό;
“Διαμάντια” αγαπητέ, είναι ο λαός μας. Είναι τα παιδιά μας. Είναι ο ίδιος ο τόπος που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, κάποιοι έχουν φροντίσει ώστε να χαθεί η αξία τους.
Θα πρέπει λοιπόν να αποκτήσει η περιοχή και ο κόσμος την αξία & την “λάμψη” παλαιότερων εποχών. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα από πέτρες και τσιμέντο. Θα πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε ο κόσμος του νομού να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια. Όχι να ζει με επιδόματα και συσσίτια.
Σας καλώ λοιπόν ταπεινά να καθίσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να αναζητηθούν λύσεις και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Δε διεκδικώ το αλάθητο. Ούτε και εσείς θέλω να πιστεύω. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Ας πάψει εδώ “το διαίρει και βασίλευε” που για πολλά χρόνια το επιτρέψαμε να συμβεί στην ακριτική μας πόλη.
Δημήτρης Βαενάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria