Ένταση στη συνέντευξη Τύπου Μπέρμποκ - Τσαβούσογλου - Τι είπε για τα νησιά η Γερμανίδα ΥΠΕΞ - OlaDeka

Ένταση στη συνέντευξη Τύπου Μπέρμποκ – Τσαβούσογλου – Τι είπε για τα νησιά η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέβασε τους τόνους λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία είχε ουδέτερη στάση ως μεσολαβητής σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, «αλλά έχει χάσει την αμεροληψία της».

Ένταση επικράτησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και η Γερμανίδα ομόλογος του, Αναλένα Μπέρμποκ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τσαβούσογλου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις δηλώσεις που έκανε η Μπέρμποκ κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα, όταν απευθυνόμενη στο Νίκο Δένδια, εξέφρασε την άποψη ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, προς όφελος και της ευρωπαϊκής οικογένειας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέβασε τους τόνους και της επιτέθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία είχε ουδέτερη στάση ως μεσολαβητής σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, «αλλά έχει χάσει την αμεροληψία της».

«Θέλουμε η Γερμανία να διατηρήσει μια ισορροπημένη στάση όσον αφορά τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», είπε ο Τσαβούσογλου, κατηγορώντας Αθήνα και Λευκωσία για «προπαγάνδα».

«Το ότι ένα μέρος είναι μέλος της ΕΕ δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια», είπε , αναφερόμενος, προφανώς, στην Ελλάδα.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα πολιτικά εμπόδια για την ένταξη», είπε, ακόμα. Ο Τσαβούσογλου προέτρεψε επίσης τη Γερμανία να είναι επιφυλακτική για προκλήσεις και προπαγάνδα από την Ελλάδα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

«Μεταφέραμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γερμανία και αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από αυτές», ανέφερε ακολούθως.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria