Άργος Ορεστικό εγκαίνια : Μάγεψε το κοινό η έκθεση «Με Ουρανό και Αλάτι» της Σοφίας Σιδηροπούλου (φωτο ) - OlaDeka

Άργος Ορεστικό εγκαίνια : Μάγεψε το κοινό η έκθεση «Με Ουρανό και Αλάτι» της Σοφίας Σιδηροπούλου (φωτο )

Με τις ευλογίες του μητροπολίτη Καστοριας  κ. Καλλινικου , παρουσία του δημάρχου Αργους Ορεστικού Πάνου Κεπατσόγλου , φίλων αλλά και πλήθος κόσμου εγκαινιαστηκε χθες το βραδυ η  Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφική της Σοφίας Σιδηροπούλου  η οποία φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού.

. Η Σοφία γεννήθηκε το 1956 Άργος Ορεστικό ΚαστοριάςΣπουδές (τίτλος σπουδών, ίδρυμα-δάσκαλοι, χρόνος φοίτησης): Ζωγραφική / Accademia di belle Arti di Brera di Milano-Diego Esposito,5 έτηΑΣΚΤ Παιδαγωγική και Διδακτική της ΤέχνηςΚαποδιστριακό Πανεπιστήμιο, εξειδίκευση στην Ειδική ΑγωγήΠανεπιστήμιο Αιγαίου Μεταπτυχιακό με θέμα: «Διαχείριση περιβάλλοντος και αειφορίας μέσα από την τέχνη»Μαθήτευσε στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΚΑΡΑ Αγιογραφία

Όπως σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης η Ελένη Πολυχρονάτου, Εικαστικός, Διδάκτωρ Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης ΑΣΚΤ ……Επί του συνόλου το εικαστικό της έργο είναι ποικίλο και πολυμορφικό. Έχει ασχοληθεί εκτός από την θεωρία, την έρευνα και την σκηνογραφία που προανέφερα με αγιογραφία, σχέδιο, μελάνια, ψηφιδωτά, ζωγραφική, γλυπτική και έργα χώρου πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία. Έργα άλλοτε με πρόσημο τη χρωματικότητα και τις φόρμες, (αφηρημένα έργα), άλλοτε καταγραφές αισθημάτων και ψυχικών δονήσεων, (προσωπογραφίες) και άλλοτε εικαστικές αφηγήσεις ιστοριών η θεματολογίας προσωπικού ενδιαφέροντος σε μια διαδρομή που αποτυπώνεται πότε σε σχέδια με μελάνι, πότε με χρώματα και σχήματα και πότε με αφηγηματικές συνθέσεις η δική της ανθρώπινη πραγματικότητα. Στην έκθεση «Με Ουρανό και Αλάτι» που αποτελεί μια διαδρομή από την αρχή της πορείας της έως σήμερα παρουσιάζεται όλη η προσωπική ιστορία της Σοφίας.

Ιδιαίτερα θα σταθούμε στις προσωπογραφίες των αγαπημένων προσώπων όπου η λεπτομέρεια γίνεται εικόνα και ένας κατακλυσμός αφηγηματικών ιστοριών ζωντανεύει το συναίσθημα της αγάπης που νοιώθει γι αυτά τα πρόσωπα. Θα αναφέρουμε πάλι εδώ τα λόγια του Αύγουστου Ροντέν ……ο Ευγένιος Καρριέρ …του ήταν αρκετό να εξυμνεί τη μητρική στοργή για να είναι υπέροχος…. το ύψιστο είναι να συγκινείσαι, να αγαπάς, να ελπίζεις, να πάλλεσαι, να ζεις…. Πρώτα να είσαι άνθρωπος και μετά καλλιτέχνης….Αυτό ακολουθεί και η Σοφία. Στο έργο της κυριαρχεί η αξιοπρέπεια της τέχνης και της προσωπικότητας της και καταγράφεται η ακούραστη αναζήτηση και περιπλάνηση του ανθρώπου ώστε να βρει τον αληθινό και αιώνιο δρόμο του μέσα στο εφήμερο λαβύρινθο αυτής της Ζωής.

Η Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφική της Σοφίας Σιδηροπούλου φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, από 25 Ιουλίου-16 Αυγούστου 2022. Ωρες λειτουργίας καθημερινά: Πρωί 10,00 π.μ – 12. Απόγευμα 6.00 μ.μ – 9.00 μ.μΣας περιμένουμε!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria