Google Maps: Nέο widget για real time παρακολούθηση της κίνησης - OlaDeka

Google Maps: Nέο widget για real time παρακολούθηση της κίνησης

Η εφαρμογή παρέχει ήδη εκτιμώμενους χρόνους άφιξης και ταξιδιού και υποδεικνύει πότε υπάρχει λιγότερη ή μεγαλύτερη συμφόρηση στη διαδρομή σας με κίτρινα/πορτοκαλί/κόκκινα χρώματα, με το νέο feature, βέβαια, θα μπορούν να ελέγξουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα επίπεδα συμφόρησης μιας περιοχής

Το Google Maps παρουσιάζει ένα νέο widget για τις συσκευές Android, πρόκειται για μια νέα λύση που βοήθησε να γίνει γνωστή η Waze, η εφαρμογή οδήγησης και χαρτογράφησης που εξαγόρασε η Google πριν από σχεδόν μια δεκαετία.

Το νέο feature θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθήσει τη ζωντανή κυκλοφορία, real time, όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά και σε ένα widget στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην οθόνη κλειδώματος.

Το Google Maps παρέχει ήδη εκτιμώμενους χρόνους άφιξης και ταξιδιού και υποδεικνύει πότε υπάρχει λιγότερη ή μεγαλύτερη συμφόρηση στη διαδρομή σας με κίτρινα/πορτοκαλί/κόκκινα χρώματα. Το widget με τη ζωντανή κίνηση θα είναι ένα επιπλέον, φιλικό προς το χρήστη εργαλείο, προκειμένου οι χρήστες να έχουν μια ακριβέστερη εικόνα για το πόσο πολυσύχναστη θα είναι μια περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί να προσαρμόσουν τους χρόνους ταξιδιού ή ακόμα και τις διαδρομές τους για να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την εφαρμογή.

Η λειτουργία παρέχει επίσης την επιλογή μεγέθυνσης και σμίκρυνσης προκειμένου να παρατηρείται η κίνηση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να χρειάζεται να κοιτάζουν τον ευρύτερο χάρτη στην εφαρμογή.

Παλαιότερα χρειαζόταν να ανοίξετε την εφαρμογή για να δείτε την κατάσταση της κυκλοφορίας, αλλά τώρα μπορείτε να τη δείτε με μια ματιά απευθείας από την αρχική σας οθόνη.

Το widget θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, οπότε ενδέχεται να μην το βλέπετε ακόμη στη βιβλιοθήκη widget σας.

«Είτε πηγαίνετε στην δουλειά, είτε πρόκειται να συναντήσετε φίλους, οι προβλέψεις κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο των Χαρτών Google μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε εύκολα τη διαδρομή σας. Και με το νέο widget κοντινής κυκλοφορίας, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες, θα βλέπετε αυτές τις πληροφορίες για την τρέχουσα τοποθεσία σας απευθείας από την αρχική οθόνη της συσκευής Android», δήλωσε η εταιρεία.

Ενώ τα widgets είναι σίγουρα ένας πιο βολικός τρόπος προβολής των δραστηριοτήτων εντός της εφαρμογής σε ορισμένα σενάρια, ενώ εξυπηρετούν και έναν άλλο σκοπό: να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους προκειμένου να χρησιμοποιούν την εφαρμογή συνολικά και να τους βοηθήσουν να εξοικειωθούν

Με το λανσάρισμα του widget ζωντανής κυκλοφορίας, υπάρχουν πλέον 35 widgets της Google διαθέσιμα στο Android.

Οι Χάρτες Google έχουν κυκλοφορήσει μερικές χρήσιμες ενημερώσεις τις τελευταίες ημέρες. Την περασμένη εβδομάδα, διευκόλυνε τους χρήστες να ελέγχουν τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI), ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις μολυσμένες περιοχές. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να βλέπετε αθροιστικά τις τιμές των διοδίων στην προγραμματισμένη διαδρομή σας στις ΗΠΑ, την Ινδία, την Ιαπωνία και την Ινδονησία

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria