Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί !!! - OlaDeka

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί !!!

Η Ταξική Ενότητα για τις εκλογές στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν.Καστοριάς

Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζόμενους που στις αρχαιρεσίες του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων ν.Καστοριάς στήριξαν το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας αλλά και όλους τους εργαζόμενους που άσχετα με την ψήφο τους έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες του σωματείου και να γίνουν μέλη του.

Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι συνολικά και στο νομό μας δέχονται σφοδρή επίθεση στο εισόδημά τους, υπαρχουν συνάδερφοι που με το ζόρι βγάζουν το μήνα πληρώνοντας και τις συνέπειες ενός ακόμη ιμπεριαλιστικού πολέμου με την ακρίβεια σε καύσιμα και είδη βασικής κατανάλωσης να σπαέι κόκαλα, βιώνοντας στο πετσί τους όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και στηριχτεί από όλα τα αστικά κόμματα τα τελευταία χρόνια. 

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες σαν Ταξική Ενότητα αναδείξαμε την ανάγκη ενίσχυσης της συλλογικής οργάνωσης των εργαζόμενων στα σωματεία τους. Δώσαμε μάχες το προηγούμενο διάστημα μέσα από κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις για μέτρα ανακούφισης των συναδέλφων, για μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας του λαού από την πανδημία που χτύπησε την περιοχή μας κ.α.

Την στιγμή που η πλειοψηφία του σωματείου το οδήγησε στην αδράνεια και την απαξίωση όλο το προηγούμενο διάστημα στη λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» την στιγμή που συμπολίτες μας πέθαιναν εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης για την πανδημία. Έβαλαν λουκέτο σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι δέχονται το ένα χτύπημα μετά το άλλο.

Οι αρχαιρεσίες του σωματείου ανάδειξαν ότι οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν τι καρέκλες τους ώστε να συνεχίσει το κίνημα να βρίσκεται στην αδράνεια, να στηρίζει την πολιτική της εργοδοσίας. Έτσι για μια ακόμα φορά μας γύρισαν σε σκοτεινές εποχές . 

Ως Ταξική Ενότητα διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών. Το αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει την θέληση των εργαζομένων που συμμετείχαν. Στα χέρια μας υπάρχει λίστα υπογραφών μελών του σωματείου (είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) που δηλώνουν υπεύθυνα και με την υπογραφή τους, ότι ψήφισαν το ψηφοδέλτιο μας στις αρχαιρεσίες. Ο αριθμός τους ξεπερνάει κατά πολύ τους ψήφους που έβγαλε η κάλπη εγείροντας σοβαρούς προβληματισμούς για το αδιάβλητο της διαδικασίας.  Ακόμη το ίδιο το πρακτικό των αρχαιρεσιών μετά από τις ενστάσεις μας για το αποτέλεσμα της διαδικασίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλοίωσης του αποτελέσματος.

Από τη μεριά μας επιθυμούμε να υπάρχει όσο πιο άμεσα διοίκηση στο σωματείο ώστε να υπάρχει ένα αποκούμπι για τους εργαζόμενους. Μια διοίκηση που όμως να αποτυπώνεται με βάση την πραγματική θέληση των εργαζομένων όποια και αν έιναι αυτή. Ένας τρόπος είναι να πραγματοποιηθούν ξανά οι αρχαιρεσίες με το ίδιο μητρώο ψηφισάντων, 

Καταγγέλλουμε οτι τη μέρα που κληθήκαμε στη συνεδρίαση συγκρότησης του Δ.Σ. έγινε προσπάθεια να αποκλειστεί η παρακολούθηση της συνεδρίασης από συναδέρφους μέλη του σωματείου και εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη της διοίκησης αλλά και μέλους της διοίκησης της ΟΙΥΕ. Συνεδρίαση που τελικά δεν έγινε με την πλειοψηφούσα του ψηφοδελτίου Ενότητα Εργαζομένων να επικαλείται δυσφορία. Ευχόμαστε στη συνάδερφο περαστικά. Αναρωτιόμαστε όμως με βάση την αρχική στάση της αν υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να ακούσουν οι συνάδερφοι μέλη του σωματείου. Εμείς θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα ποιο ψηφοδέλτιο στήριξαν στις αρχαιρεσίες του σωματείου να συμμετέχουν στις διαδικασίες του σωματείου τους.

Δεσμευόμαστε οτι θα κάνουμε ό,τι περνάει απο το χέρι μας για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδερφοι στο νομό για το τι ακριβώς έχει γίνει παράλληλα με την προσπάθεια για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Επίσης οτι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να αποτυπωθεί  η πραγματική θέληση των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο γίνει εκ νέου συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ.

Σήμερα χρειάζεται:

  • Ένα σωματείο που θα αγωνίζεται και θα διεκδικεί σύγχρονους όρους εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με διεύρυνση των κοινωνικών παροχών.
  • Σωματείο ζωντανό που θα ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ενα σωματείο  που θα ενώνει τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, θα υπερασπίζεται τις ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων, θα λειτουργεί με βάση αυτές. 
  • Σωματείο και κίνημα που θα πηγαίνει τον αγώνα ένα βήμα παραπέρα, προτάσσοντας συνολικά αιτήματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες που αναδύονται με βάση την επιστήμη και την τεχνολογία.
  • Σωματείο και κίνημα που θα βρίσκεται πλάι στους όπου γης κατατρεγμένους, με γνήσια διεθνιστική αλληλεγγύη, κόντρα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που φέρνουν αιματοκυλίσματα αμάχων, δημιουργούν φτώχεια, δυστυχία και προσφυγιά.

Χρειάζεται να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,
  • αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας
  • κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης,
  • γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα
  • διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα

Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε !

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria